MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Vis

11-03-2012 12:23

Aardappelsalade met vissticks en groene mayonaise

Gerecht van topkok Albert Kooy. Dit gerecht hebben we gemaakt in het kader van het duurzaam koken project van dochter. Zij heeft de handelingen gefilmd en verwerkt in een promotiefilmpje voor duurzaam koken. Alle ingrediënten kwamen uit de buurt, waren biologisch geteeld of duurzaam...

—————

17-06-2012 11:59

Caldeirade De Peixe (Portugees stoofpotje)

In het kader van de wedstrijd Portugal - Nederland, beginnen wij vandaag de wedstrijd in de keuken met een Portugees gerecht. Die slag hebben we dan alvast gewonnen.   (foto van culinariadedomingo) Ingrediënten 600 gr stevige vis, in grove stukken 200 gr schelpdieren...

—————

25-03-2012 11:08

Cataplaña (Portugese mosselen)

Eenvoudig en toch anders mosselrecept voor 2 personen. Gevonden op www.mosselen.nl Ingrediënten 300 g mosselen 200 g chorizo in blokjes 2 gesnipperde uien 4 teentjes knoflook, fijngesneden 1 rode en groene paprika in reepjes klein blikje tomatenpuree 1 bl...

—————

04-03-2012 14:13

Gebakken zalm op een bedje van spinaziepuree

Eigen recept, dat zich makkelijk sjiek laat serveren Ingrediënten 4 stukjes zalm met huid 8 plakjes prosciuto half pak diepvries spinazie 800 g geschilde aardappelen olijfolie peterselie room Bereiden Kook de aardappelen in water met zout gaar en pureer...

—————

15-04-2012 10:35

Gerookte steur met gedroogde tomaat en mierkswortelcreme op toast

Op de streekmarkt in Utrecht staat een kraam van www.eerlijk-eten.com. Garnalen, gravad lax en steur zoals je het nog nooit geproefd hebt. Dit recept was een onderdeel van een voorgerecht met garnalen en gravad lax. Het recept is van www.weekend.knack.be. Ingrediënten: 4 stukken...

—————

04-03-2012 14:15

Gerookte zalm met komkommer en bieslooksaus

Dit hapje gaat al jaren mee in verschillende vormen. Ingrediënten: 200 g gerookte zalm komkommer zure room of crème fraîche verse bieslook, klein gesneden Bereiden: Roer de room of crème fraîche los met wat water. Breng op smaak met zout, peper en de...

—————

11-03-2012 12:12

Gerookte zalmmousse

Een recept uit Delicious van februari 2007. Al een aantal keren gemaakt en ook op feestjes een hit. Ingrediënten 400 g gerookte zalm, in plakjes 10 g zachte ongezouten boter 1,5 gelatine blaadje 100 ml visbouillon 1/4 tl worcestersaus scheutje tabasco 150 ml crème...

—————

31-03-2012 17:32

Hollands vispotje in mosterdsaus

Snel recept waar in je makkelijk nog wat restjes in kan verwerken. Bron: TisVis Ingrediënten 40 g boter 2 sjalotten, gesnipperd 300 g prei, gesneden 30 g Parijse worteltjes 2 el Zaanse mosterd 125 ml slagroom 250 g kabeljauwfilet, in stukken 125 g roze...

—————

04-03-2012 14:14

Indiase garnalencurry

Snel en gezond uit Delicious januari 2009. Ingrediënten 650 g gepelde rauwe garnalen, schoon gemaakt 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 tl geraspte verse gemberwortel 1 tl gemalen kurkuma (koenjit) 1 tl garam masala 2 1/2 el zonnebloemolie 400 g basmatirijst 1 ui,...

—————

04-03-2012 14:14

Linguine met gerookte zalm en tomatensaus

Verrassende lekkere combinatie van gerookte zalm met tomaat uit De Zilveren Lepel Pasta. Ingrediënten 40 g boter 1/2 ui, fijngehakt 1,2 dl cognac 500 g tomaten (vers of uit blik, ontveld en kleingesneden) 120 g gerookte zalm, in reepjes 1 dl slagroom 350 g...

—————