Vis
11-03-2012 12:23
Gerecht van topkok Albert Kooy. Dit gerecht hebben we gemaakt in het kader van het duurzaam koken project van dochter. Zij heeft de handelingen gefilmd en verwerkt in een promotiefilmpje voor duurzaam koken. Alle ingrediënten kwamen uit de buurt, waren biologisch geteeld of duurzaam...
—————
17-06-2012 11:59
In het kader van de wedstrijd Portugal - Nederland, beginnen wij vandaag de wedstrijd in de keuken met een Portugees gerecht. Die slag hebben we dan alvast gewonnen.
(foto van culinariadedomingo)
Ingrediënten
600 gr stevige vis, in grove stukken
200 gr schelpdieren...
—————
25-03-2012 11:08
Eenvoudig en toch anders mosselrecept voor 2 personen. Gevonden op www.mosselen.nl
Ingrediënten
300 g mosselen
200 g chorizo in blokjes
2 gesnipperde uien
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode en groene paprika in reepjes
klein blikje tomatenpuree
1 bl...
—————
04-03-2012 14:13
Eigen recept, dat zich makkelijk sjiek laat serveren
Ingrediënten
4 stukjes zalm met huid
8 plakjes prosciuto
half pak diepvries spinazie
800 g geschilde aardappelen
olijfolie
peterselie
room
Bereiden
Kook de aardappelen in water met zout gaar en pureer...
—————
15-04-2012 10:35
Op de streekmarkt in Utrecht staat een kraam van www.eerlijk-eten.com. Garnalen, gravad lax en steur zoals je het nog nooit geproefd hebt. Dit recept was een onderdeel van een voorgerecht met garnalen en gravad lax. Het recept is van www.weekend.knack.be.
Ingrediënten:
4 stukken...
—————
04-03-2012 14:15
Dit hapje gaat al jaren mee in verschillende vormen.
Ingrediënten:
200 g gerookte zalm
komkommer
zure room of crème fraîche
verse bieslook, klein gesneden
Bereiden:
Roer de room of crème fraîche los met wat water.
Breng op smaak met zout, peper en de...
—————
11-03-2012 12:12
Een recept uit Delicious van februari 2007. Al een aantal keren gemaakt en ook op feestjes een hit.
Ingrediënten
400 g gerookte zalm, in plakjes
10 g zachte ongezouten boter
1,5 gelatine blaadje
100 ml visbouillon
1/4 tl worcestersaus
scheutje tabasco
150 ml crème...
—————
31-03-2012 17:32
Snel recept waar in je makkelijk nog wat restjes in kan verwerken. Bron: TisVis
Ingrediënten
40 g boter
2 sjalotten, gesnipperd
300 g prei, gesneden
30 g Parijse worteltjes
2 el Zaanse mosterd
125 ml slagroom
250 g kabeljauwfilet, in stukken
125 g roze...
—————
04-03-2012 14:14
Snel en gezond uit Delicious januari 2009.
Ingrediënten
650 g gepelde rauwe garnalen, schoon gemaakt
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl geraspte verse gemberwortel
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 tl garam masala
2 1/2 el zonnebloemolie
400 g basmatirijst
1 ui,...
—————
04-03-2012 14:14
Verrassende lekkere combinatie van gerookte zalm met tomaat uit De Zilveren Lepel Pasta.
Ingrediënten
40 g boter
1/2 ui, fijngehakt
1,2 dl cognac
500 g tomaten (vers of uit blik, ontveld en kleingesneden)
120 g gerookte zalm, in reepjes
1 dl slagroom
350 g...
—————