Vlees
11-03-2012 12:36
Recept van de www.turksekok.nl. Een recept dat zich ook leent voor de BBQ.
Ingrediënten
1 kg lamsgehakt
2 tl zwarte peper
2 tl rode peper
1 el zout
1 el tomatenpuree
half bosje peterselie
1 ui
3 sneetjes witbrood zonder korst
half glas melk
1...
—————
04-03-2012 14:44
Simpel, snel en gezond recept van de site www.kokenmetkarin.nl
Ingrediënten
400 g biefstuk
125 g oesterzwammen
125 g shii-take
250 g sugarsnaps of peultjes
4 lenteuitjes
stukje gember (3 cm)
1 spaanse peper
teentje knoflook
2 el sojasaus
2 el...
—————
04-03-2012 14:41
Dit recept komt van www.coquinaria.nl en is het recept voor de lekkerste boerenkool ooit.
Ingrediënten
500 tot 600 gram gesneden boerenkool
1 kilo iets kruimige aardappelen
50 gram reuzel of boter
1 goede rookworst (geen magere of runderrookworst)
2 uien, grof...
—————
04-03-2012 14:41
Dit is een recept van de Hongaarse chefkok Istvan Ivanics. Deze goulash wijkt qua samenstelling af van wat er in Nederland meestal als goulash geserveerd wordt. Maar absoluut de moeite waard.
Ingrediënten
600 g rundschenkel in blokjes van 2 cm
1 grote ui, gesnipperd
1/2 tl gemalen...
—————
04-03-2012 14:47
Dit is een variant op de al eerder beschreven Bolognesesaus. Om een wat krachtiger smaak te krijgen worden er gepureerde kippenlevers toegevoegd. In de verte doet de smaak wat meer wild-achtig aan.
Ingrediënten
zie recept Bolognesesaus
150 g kippenlevers
Bereiding
Pureer de...
—————
04-03-2012 14:48
Dit recept komt uit een boekje dat ik ooit kocht in zo'n tijdelijke boekwinkel. Het boekje heet "de beste Italiaanse recepten" en is een samenstelling van recepten uit 1973 en 1978. Ik heb verschillende bolognesaus recepten geprobeerd. Maar deze is mijn favoriet voor een pasta Bolognese of als...
—————
04-03-2012 14:46
Makkelijk en snel voorgerecht of hapje
Ingrediënten:
4 kleine wraps
ricotta
rucola
carpaccio
pecorinokaas
gedroogde tomaatjes
pijnboompitjes
olijfolie
wijnazijn
mayonaise
truffelolie
Bereiden:
Rooster de pijnboompitjes in een droge...
—————
04-03-2012 14:47
Een hit bij de mannelijke tafelgenoten, dit recept uit de Zilveren Lepel.
Ingrediënten:
3 (Italiaanse) saucijsjes
150 g taleggio kaas, verkruimeld
1 el venkelzaad
4-6 sneden boerenbrood
zout
Bereiden:
Verhit de oven voor op 180C.
Verkruimel de saucijsjes in een...
—————
04-03-2012 14:42
Ook dit recept komt uit Duizend en één smaken van Claudia Roden en is een mooie variant op gehaktballetjes in tomatensaus. Deze variant past goed bij rijst.
Ingrediënten
2 middelgrote uien, geraspt of fijngesneden
750 g mager lamsgehakt
zout en peper
11/2 tl kaneel
1/2 tl...
—————
04-03-2012 14:45
Een luxe saus voor pasta of ovengeroosterde aardappels. Recept komt uit de Tip van januari 2005.
Ingrediënten
2 el olijfolie
100 g gerookte spekblokjes
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 g zongedroogde tomaatjes, in reepjes
500 g...
—————