MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Vlees

11-03-2012 12:36

Adana Kebab

Recept van de www.turksekok.nl. Een recept dat zich ook leent voor de BBQ. Ingrediënten 1 kg lamsgehakt 2 tl zwarte peper 2 tl rode peper 1 el zout 1 el tomatenpuree half bosje peterselie 1 ui 3 sneetjes witbrood zonder korst half glas melk 1...

—————

04-03-2012 14:44

Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus

Simpel, snel en gezond recept van de site www.kokenmetkarin.nl Ingrediënten 400 g biefstuk 125 g oesterzwammen 125 g shii-take 250 g sugarsnaps of peultjes 4 lenteuitjes stukje gember (3 cm) 1 spaanse peper teentje knoflook 2 el sojasaus 2 el...

—————

04-03-2012 14:41

Boerenkool met worst en spek

Dit recept komt van www.coquinaria.nl en is het recept voor de lekkerste boerenkool ooit. Ingrediënten 500 tot 600 gram gesneden boerenkool 1 kilo iets kruimige aardappelen 50 gram reuzel of boter 1 goede rookworst (geen magere of runderrookworst) 2 uien, grof...

—————

04-03-2012 14:41

Bogács gulás (ketel goulash)

Dit is een recept van de Hongaarse chefkok Istvan Ivanics. Deze goulash wijkt qua samenstelling af van wat er in Nederland meestal als goulash geserveerd wordt. Maar absoluut de moeite waard. Ingrediënten 600 g rundschenkel in blokjes van 2 cm 1 grote ui, gesnipperd 1/2 tl gemalen...

—————

04-03-2012 14:47

Bolognese saus "de winterse versie"

Dit is een variant op de al eerder beschreven Bolognesesaus. Om een wat krachtiger smaak te krijgen worden er gepureerde kippenlevers toegevoegd. In de verte doet de smaak wat meer wild-achtig aan. Ingrediënten zie recept Bolognesesaus 150 g kippenlevers Bereiding Pureer de...

—————

04-03-2012 14:48

Bolognesesaus of Ragù

Dit recept komt uit een boekje dat ik ooit kocht in zo'n tijdelijke boekwinkel. Het boekje heet "de beste Italiaanse recepten" en is een samenstelling van recepten uit 1973 en 1978. Ik heb verschillende bolognesaus recepten geprobeerd. Maar deze is mijn favoriet voor een pasta Bolognese of als...

—————

04-03-2012 14:46

Carpaccio wrap

Makkelijk en snel voorgerecht of hapje Ingrediënten: 4 kleine wraps ricotta rucola carpaccio pecorinokaas gedroogde tomaatjes pijnboompitjes olijfolie wijnazijn mayonaise truffelolie Bereiden: Rooster de pijnboompitjes in een droge...

—————

04-03-2012 14:47

Crostini con salsiccia en variaties

Een hit bij de mannelijke tafelgenoten, dit recept uit de Zilveren Lepel. Ingrediënten: 3 (Italiaanse) saucijsjes 150 g taleggio kaas, verkruimeld 1 el venkelzaad 4-6 sneden boerenbrood zout Bereiden: Verhit de oven voor op 180C. Verkruimel de saucijsjes in een...

—————

04-03-2012 14:42

Daoud Basha (gehaktballetjes met pijnboompitjes en tomatensaus)

Ook dit recept komt uit Duizend en één smaken van Claudia Roden en is een mooie variant op gehaktballetjes in tomatensaus. Deze variant past goed bij rijst. Ingrediënten 2 middelgrote uien, geraspt of fijngesneden 750 g mager lamsgehakt zout en peper 11/2 tl kaneel 1/2 tl...

—————

04-03-2012 14:45

Fricassee van varkenshaas met pasta

Een luxe saus voor pasta of ovengeroosterde aardappels. Recept komt uit de Tip van januari 2005. Ingrediënten 2 el olijfolie 100 g gerookte spekblokjes 2 rode uien, in halve ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 50 g zongedroogde tomaatjes, in reepjes 500 g...

—————