MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Aardappelroomsoep met zalm en postelein

15-04-2012 10:22

Sindskort hebben wij een groentepakket van onze stadsboerderij. Heerlijk verse groente zo van het land en soms soorten die je anders niet zo snel in huis zou halen. Zo ook postelein. Daar kan je heel goed een stampotje van maken, maar bij ons werd het een soep volgens recept van www.verseoogst.nl

Ingrediënten:

  • 150 g verse zalmfilet, in smalle reepjes
  • 250 g postelein, alleen de blaadjes
  • 250 g kant en klare aardappelpuree
  • 1 pot visfond
  • 1/4 l droge witte wijn
  • 50 g mierikswortelroomkaas
  • 100 g gerookte zalmsnippers
  • mespunt chilipoeder

Bereiden:

  1. Meng in een pan de aardappelpuree, visfond en wijn en breng dit al roerend aan de kook, zodat er een gebonden soep ontstaat.
  2. Voeg wat water toe als het mengsel te dik is.
  3. Roer de roomkaas erbij en laat de kaas smelten.
  4. Voeg de stukjes zalmfilet en de gerookte zalmsnippers toe en laat de soep zachtjes koken tot de zalmfilet gaar is.
  5. Roer de posteleinblaadjes erdoor en breng de soep op smaak met het chilipoeder, zout en peper.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Ik hou niet van kant en klare aardappelpuree en heb dus zelf puree gemaakt.
  2. Controleer bij stap 3 of de soep korrelig in de mond aanvoelt, is dit het geval doe de soep dan door een fijne zeef.
  3. Gebruik gewone roomkaas en een schep mierikswortelpuree (potje) als je geen mierikswortelroomkaas kan vinden.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode