MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Adana Kebab

11-03-2012 12:36

Recept van de www.turksekok.nl. Een recept dat zich ook leent voor de BBQ.

Ingrediënten

  • 1 kg lamsgehakt
  • 2 tl zwarte peper
  • 2 tl rode peper
  • 1 el zout
  • 1 el tomatenpuree
  • half bosje peterselie
  • 1 ui
  • 3 sneetjes witbrood zonder korst
  • half glas melk
  • 1 ei

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukjes , giet een beetje melk erbij en kneed dit geheel.
  2. Doe het gehakt in een andere kom, voeg hierbij de kleingesneden peterselie en ui toe.
  3. Voeg zout, pepers en tomatenpuree bij het gehakt.
  4. Doe daarna de rest van de melk, het broodmengsel en het ei erbij.
  5. Kneed alles tot een geheel,
  6. Maak lange rollen van het gehakt en steek deze aan een stokje.
  7. Gril de stokjes onder de gril of in een grilpan.
  8. Serveer met ovenbrood (Sac Ekmegi), Turks brood of pitabroodjes, salade en geroosterde groente.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Vervang het lamsgehakt door rundergehakt.
  2. Lekker met één van de sauzen van Yil'driz. (verkrijgbaar bij oa. Plus supermarkt)

 

—————

Terug