
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Adana Kebab
11-03-2012 12:36Recept van de www.turksekok.nl. Een recept dat zich ook leent voor de BBQ.
Ingrediënten
- 1 kg lamsgehakt
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl rode peper
- 1 el zout
- 1 el tomatenpuree
- half bosje peterselie
- 1 ui
- 3 sneetjes witbrood zonder korst
- half glas melk
- 1 ei
Bereiding
- Scheur het brood in stukjes , giet een beetje melk erbij en kneed dit geheel.
- Doe het gehakt in een andere kom, voeg hierbij de kleingesneden peterselie en ui toe.
- Voeg zout, pepers en tomatenpuree bij het gehakt.
- Doe daarna de rest van de melk, het broodmengsel en het ei erbij.
- Kneed alles tot een geheel,
- Maak lange rollen van het gehakt en steek deze aan een stokje.
- Gril de stokjes onder de gril of in een grilpan.
- Serveer met ovenbrood (Sac Ekmegi), Turks brood of pitabroodjes, salade en geroosterde groente.
MrsTesy's aantekeningen:
- Vervang het lamsgehakt door rundergehakt.
- Lekker met één van de sauzen van Yil'driz. (verkrijgbaar bij oa. Plus supermarkt)
—————