MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus

04-03-2012 14:44

Simpel, snel en gezond recept van de site www.kokenmetkarin.nl

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk
  • 125 g oesterzwammen
  • 125 g shii-take
  • 250 g sugarsnaps of peultjes
  • 4 lenteuitjes
  • stukje gember (3 cm)
  • 1 spaanse peper
  • teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • zwarte peper
  • plantaardige olie

Bereiden

  1. Snijd de biefstuk in reepjes en marineer minstens een kwartier in de sojasaus.
  2. Hak de knoflook en de gember fijn.
  3. Snijd de spaanse peper in reepjes.
  4. Snijd de paddestoelen in plakjes en de lente ui in dikke ringen.
  5. Verhit de olie in de wok.
  6. Schep de knoflook, gember en de spaanse peper even om.
  7. Bak de biefstuk er 1 min. mee.
  8. Maak de wok leeg op een diep bord en dek dit af met aluminiumfolie.
  9. Verhit wat olie in de wok en bak de paddestoelen kort tot ze zacht zijn.
  10. Bewaar de paddestoelen op een bord.
  11. Wok de sugarsnaps tot ze beetgaar zijn.
  12. Doe alles weer in de wok en voeg de oestersaus, een beetje suiker en wat peper toe.
  13. Roer alles goed door en voeg de lente ui toe.
  14. Serveer er rijst bij.

MrsTesy's aantekeningen

  1. Blancheer de sugarsnaps kort. Ze kunnen dan gelijk met de paddestoelen in de pan.
  2. Ook lekker met noedels.

—————

Terug