
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus
04-03-2012 14:44Simpel, snel en gezond recept van de site www.kokenmetkarin.nl
Ingrediënten
- 400 g biefstuk
- 125 g oesterzwammen
- 125 g shii-take
- 250 g sugarsnaps of peultjes
- 4 lenteuitjes
- stukje gember (3 cm)
- 1 spaanse peper
- teentje knoflook
- 2 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- zwarte peper
- plantaardige olie
Bereiden
- Snijd de biefstuk in reepjes en marineer minstens een kwartier in de sojasaus.
- Hak de knoflook en de gember fijn.
- Snijd de spaanse peper in reepjes.
- Snijd de paddestoelen in plakjes en de lente ui in dikke ringen.
- Verhit de olie in de wok.
- Schep de knoflook, gember en de spaanse peper even om.
- Bak de biefstuk er 1 min. mee.
- Maak de wok leeg op een diep bord en dek dit af met aluminiumfolie.
- Verhit wat olie in de wok en bak de paddestoelen kort tot ze zacht zijn.
- Bewaar de paddestoelen op een bord.
- Wok de sugarsnaps tot ze beetgaar zijn.
- Doe alles weer in de wok en voeg de oestersaus, een beetje suiker en wat peper toe.
- Roer alles goed door en voeg de lente ui toe.
- Serveer er rijst bij.
MrsTesy's aantekeningen
- Blancheer de sugarsnaps kort. Ze kunnen dan gelijk met de paddestoelen in de pan.
- Ook lekker met noedels.
—————