MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Bogács gulás (ketel goulash)

04-03-2012 14:41

Dit is een recept van de Hongaarse chefkok Istvan Ivanics. Deze goulash wijkt qua samenstelling af van wat er in Nederland meestal als goulash geserveerd wordt. Maar absoluut de moeite waard.

Ingrediënten

  • 600 g rundschenkel in blokjes van 2 cm
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1/2 tl gemalen karwijzaad
  • 0,5 dl olie
  • 3 tenen knoflook, fijn geperst
  • 30 g paprika poeder
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 peterselie wortel, in blokjes
  • 2 paprika's, in stukjes
  • 1 chili peper
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 500 g vastkokende aardappel, in blokjes
  • selderijblaadjes

Bereiden

  1. Verhit de olie in een pan en bak de ui glazig, voeg de knoflook en karwijzaad toe.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de paprikapoeder toe.
  3. Daarna vlees en zout toevoegen. (en eventueel wat water)
  4. Laat dit zachtjes sudderen en voeg dan de groenten toe.
  5. Blus af met 1 l water en laat dit minimaal 3 uur stoven.
  6. Op smaak brengen met zout, peper en selderijblaadjes.
  7. Serveer met brood.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Gebruik i.p.v. tomaat een blik tomatenblokjes en voeg ook het sap toe.
  2. Peterselie wortel is niet altijd verkrijgbaar en kan ook weg gelaten worden.
  3. Dit gerecht is ook heel lekker met rijst.

U kan hier schrijven...

—————

Terug