MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Cataplaña (Portugese mosselen)

25-03-2012 11:08

Eenvoudig en toch anders mosselrecept voor 2 personen. Gevonden op www.mosselen.nl

Ingrediënten

  • 300 g mosselen
  • 200 g chorizo in blokjes
  • 2 gesnipperde uien
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode en groene paprika in reepjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 bl tomatenblokjes
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 1 el verse koriander
  • 3 el platte peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • olijfolie
  • peper, zout en tabasco naar saak

Bereiden

  1. Doe de olijfolie in de pan, fruit de ui, de knoflook en de paprika tot de ui glazig is.
  2. Voeg de chorizo toe en laat deze even meebakken.
  3. Doe de tomatenblokjes, de puree, de wijn, het citroensap, de tabasco, de koriander, zout en peper erbij.
  4. Laat dit op een hoog vuur inkoken.
  5. Voeg dan de mosselen toe en kook deze max 5 min meekoken. Garneer met peterselie.

MrsTesy's aantekeningen

  1. Serveer de mosselen met stokbrood om het vocht op te nemen.
  2. Wees scheutig met de verse kruiden. Staat niet alleen mooi, maar smaakt heerlijk.
  3. Drink er een droge witte wijn bij. Bv. een vino verde uit Portugal.

 

—————

Terug