MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Chinese groente en rijst

18-03-2012 15:54

Dit is een heerlijk rijstgerecht met heel veel groente. Ik serveer het meestal met een vleesgerecht erbij. Het recept komt uit Koken met de Wok.

Ingrediënten

  • 350 g langkorrelige witte rijst
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el zonnebloemolie
  • 225 g courgette, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 groene Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 wortel, grof geraspt
  • 150 g taugé
  • 6 lente-uitjes, gesnipperd
  • 2 el sojasaus

Bereiden

  1. Breng de rijst en de kurkuma in een pan licht gezouten water aan de kook. (volg de aanwijzingen op de verpakking)
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok.
  3. Roerbak de courgette 2 min.
  4. Voeg de paprika's en de Spaanse peper toe en roerbak ze 2-3 min.
  5. Voeg de rijst toe en roer goed door.
  6. Doe de wortel, taugé en lente-ui in de pan en meng alles.
  7. Schenk de sojasaus over het gerecht en dien onmiddelijk op.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. I.p.v. de Spaanse peper voeg ik sambal toe.
  2. Door de courgetteplakjes in vieren te snijden, is het gerecht nog sneller klaar.

 

—————

Terug