
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Chinese groente en rijst
18-03-2012 15:54Dit is een heerlijk rijstgerecht met heel veel groente. Ik serveer het meestal met een vleesgerecht erbij. Het recept komt uit Koken met de Wok.
Ingrediënten
- 350 g langkorrelige witte rijst
- 1 tl kurkuma
- 2 el zonnebloemolie
- 225 g courgette, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 groene Spaanse peper, fijngehakt
- 1 wortel, grof geraspt
- 150 g taugé
- 6 lente-uitjes, gesnipperd
- 2 el sojasaus
Bereiden
- Breng de rijst en de kurkuma in een pan licht gezouten water aan de kook. (volg de aanwijzingen op de verpakking)
- Verhit de zonnebloemolie in een wok.
- Roerbak de courgette 2 min.
- Voeg de paprika's en de Spaanse peper toe en roerbak ze 2-3 min.
- Voeg de rijst toe en roer goed door.
- Doe de wortel, taugé en lente-ui in de pan en meng alles.
- Schenk de sojasaus over het gerecht en dien onmiddelijk op.
MrsTesy's aantekeningen:
- I.p.v. de Spaanse peper voeg ik sambal toe.
- Door de courgetteplakjes in vieren te snijden, is het gerecht nog sneller klaar.
—————