MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Crostini con salsiccia en variaties

04-03-2012 14:47

Een hit bij de mannelijke tafelgenoten, dit recept uit de Zilveren Lepel.

Ingrediënten:

  • 3 (Italiaanse) saucijsjes
  • 150 g taleggio kaas, verkruimeld
  • 1 el venkelzaad
  • 4-6 sneden boerenbrood
  • zout

Bereiden:

  1. Verhit de oven voor op 180C.
  2. Verkruimel de saucijsjes in een kom en roer de kaas en venkelzaad er door.
  3. Bestrijk de sneden brood met dit mengsel en leg op de bakplaat.
  4. Zet 15 min. in de oven

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Gebruik Gorgonzola dolce i.p.v. taleggio.
  2. Gebruik een ciabatta brood i.p.v. boerenbrood. Snij het brood in 3 stukken en halveer deze. Beleg de niet korstkant.
  3. Bestrooi met wat peterselie voor het opdienen
  4. Snijd voor een ander beleg tomaten in stukjes, bestrooien met bascillicum en zout. (niet meer in de oven zetten)
  5. Bak voor een paddestoelenvariatie: een bakje gemengde paddestoelen (in stukjes) met een teentje knoflook in wat olie. Afblussen met een drupje truffelolie en bestrooien met wat peterselie

—————

Terug