
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Crostini con salsiccia en variaties
04-03-2012 14:47Een hit bij de mannelijke tafelgenoten, dit recept uit de Zilveren Lepel.
Ingrediënten:
- 3 (Italiaanse) saucijsjes
- 150 g taleggio kaas, verkruimeld
- 1 el venkelzaad
- 4-6 sneden boerenbrood
- zout
Bereiden:
- Verhit de oven voor op 180C.
- Verkruimel de saucijsjes in een kom en roer de kaas en venkelzaad er door.
- Bestrijk de sneden brood met dit mengsel en leg op de bakplaat.
- Zet 15 min. in de oven
MrsTesy's aantekeningen:
- Gebruik Gorgonzola dolce i.p.v. taleggio.
- Gebruik een ciabatta brood i.p.v. boerenbrood. Snij het brood in 3 stukken en halveer deze. Beleg de niet korstkant.
- Bestrooi met wat peterselie voor het opdienen
- Snijd voor een ander beleg tomaten in stukjes, bestrooien met bascillicum en zout. (niet meer in de oven zetten)
- Bak voor een paddestoelenvariatie: een bakje gemengde paddestoelen (in stukjes) met een teentje knoflook in wat olie. Afblussen met een drupje truffelolie en bestrooien met wat peterselie
—————