
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Flautas de pollo
04-03-2012 13:35Mexicaans maar dan net even anders dan anders. Recept van www.ah.nl
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1/2 liter kippenbouillon (van tablet)
- 100 ml olie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 3 eetlepels jalapeñopeper (potje a 225 g)
- 8 bloemtortilla's (doorsnede 25 cm)
- 1/2 zakje verse koriander (a 15 g)
- 125 ml zure room
Bereiden
- Kipfilets in bouillon leggen en in 15 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Kipfilets uit bouillon nemen en met vork kippenvlees in draadjes trekken.
- In wok 1 el olie verhitten. Ui en knoflook 3 min. fruiten.
- Tomatenblokjes en jalapeñopeper toevoegen en op hoog vuur 5 min. bakken tot dikke saus ontstaat. Van vuur af kip erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout.
- Tortilla's op werkvlak leggen en kipmengsel erop scheppen. Zijkanten over vulling vouwen en tortilla's oprollen.
- In grote koekenpan laag olie verhitten en 4 tortilla's tegelijk in 4-5 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Tortilla's op keukenpapier laten uitlekken. Zo nog 4 tortillarolletjes (flautas) bakken.
- Flautas op vier borden leggen en garneren met koriander en flinke lepel zure room. Lekker met groene rijst en guacamole.
MrsTesy's aantekeningen
- I.p.v. de flautas te bakken in een pan, kan je ze in een ovenschaal leggen. Bestrooien met kaas en krokant laten worden onder een grill.
- Ook lekker met een frisse ijsbergsalade.
—————