MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Flautas de pollo

04-03-2012 13:35

Mexicaans maar dan net even anders dan anders. Recept van www.ah.nl

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 1/2 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 100 ml olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 3 eetlepels jalapeñopeper (potje a 225 g)
  • 8 bloemtortilla's (doorsnede 25 cm)
  • 1/2 zakje verse koriander (a 15 g)
  • 125 ml zure room

Bereiden

  1. Kipfilets in bouillon leggen en in 15 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Kipfilets uit bouillon nemen en met vork kippenvlees in draadjes trekken.
  2. In wok 1 el olie verhitten. Ui en knoflook 3 min. fruiten.
  3. Tomatenblokjes en jalapeñopeper toevoegen en op hoog vuur 5 min. bakken tot dikke saus ontstaat. Van vuur af kip erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout.
  4. Tortilla's op werkvlak leggen en kipmengsel erop scheppen. Zijkanten over vulling vouwen en tortilla's oprollen.
  5. In grote koekenpan laag olie verhitten en 4 tortilla's tegelijk in 4-5 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Tortilla's op keukenpapier laten uitlekken. Zo nog 4 tortillarolletjes (flautas) bakken.
  6. Flautas op vier borden leggen en garneren met koriander en flinke lepel zure room. Lekker met groene rijst en guacamole.

MrsTesy's aantekeningen

  1. I.p.v. de flautas te bakken in een pan, kan je ze in een ovenschaal leggen. Bestrooien met kaas en krokant laten worden onder een grill.
  2. Ook lekker met een frisse ijsbergsalade.

—————

Terug