MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Fricassee van varkenshaas met pasta

04-03-2012 14:45

Een luxe saus voor pasta of ovengeroosterde aardappels. Recept komt uit de Tip van januari 2005.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 g zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 500 g varkenshaas, in reeptjes van 1 1/2 cm.
  • 2 el bloem
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 dl sherry
  • 1 dl room
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 2 el fijngesnede salie

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hier de spekblokjes 3 min. in.
  2. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze 5 min. mee.
  3. Bestrooi varkenshaas met zout, peper en de bloem.
  4. Bak het vlees 5 min. mee tot het vlees begint te kleuren.
  5. Los het bouillonblokje op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en de room in de pan.
  6. Voeg de olijven en de salie toe en roer tot de saus begint te binden.
  7. Laat dit ongeveer 5 min. koken

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Ook zonder de olijven is dit een lekkere saus.
  2. Vervang de salie door peterselie.
  3. Geen sherry in huis, vervang deze door witte wijn of een scheutje cognac.

—————

Terug