
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Fricassee van varkenshaas met pasta
04-03-2012 14:45Een luxe saus voor pasta of ovengeroosterde aardappels. Recept komt uit de Tip van januari 2005.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 100 g gerookte spekblokjes
- 2 rode uien, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 50 g zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 500 g varkenshaas, in reeptjes van 1 1/2 cm.
- 2 el bloem
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 1 dl sherry
- 1 dl room
- 100 g ontpitte zwarte olijven
- 2 el fijngesnede salie
Bereiden
- Verhit de olie en bak hier de spekblokjes 3 min. in.
- Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze 5 min. mee.
- Bestrooi varkenshaas met zout, peper en de bloem.
- Bak het vlees 5 min. mee tot het vlees begint te kleuren.
- Los het bouillonblokje op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en de room in de pan.
- Voeg de olijven en de salie toe en roer tot de saus begint te binden.
- Laat dit ongeveer 5 min. koken
MrsTesy's aantekeningen:
- Ook zonder de olijven is dit een lekkere saus.
- Vervang de salie door peterselie.
- Geen sherry in huis, vervang deze door witte wijn of een scheutje cognac.
—————