MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Gebakken zalm op een bedje van spinaziepuree

04-03-2012 14:13

Eigen recept, dat zich makkelijk sjiek laat serveren

Ingrediënten

  • 4 stukjes zalm met huid
  • 8 plakjes prosciuto
  • half pak diepvries spinazie
  • 800 g geschilde aardappelen
  • olijfolie
  • peterselie
  • room

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in water met zout gaar en pureer deze. (bij voorkeur met een pureeknijper)
  2. Voeg de spinazie, zout, peper en room toe en roer dit tot een glade puree. Houd warm
  3. Bak de plakken prosciuto in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Bestrooi de zalm met zout en peper en bak de vis op de huid krokant.
  5. Roer de peterselie door de olijfolie met wat zout en peper.
  6. Schep de puree op een hoopje in het midden van een bord.
  7. Leg de zalm er schuin op, met de huidkant naar boven.
  8. Zet hier 2 prosciutochips tegen aan.
  9. Druppel wat peterselieolie er omheen.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Ook lekker met een stevige witvis.
  2. Vervang de spinazie door doperwten en pureer deze.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode