
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Gebakken zalm op een bedje van spinaziepuree
04-03-2012 14:13Eigen recept, dat zich makkelijk sjiek laat serveren
Ingrediënten
- 4 stukjes zalm met huid
- 8 plakjes prosciuto
- half pak diepvries spinazie
- 800 g geschilde aardappelen
- olijfolie
- peterselie
- room
Bereiden
- Kook de aardappelen in water met zout gaar en pureer deze. (bij voorkeur met een pureeknijper)
- Voeg de spinazie, zout, peper en room toe en roer dit tot een glade puree. Houd warm
- Bak de plakken prosciuto in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi de zalm met zout en peper en bak de vis op de huid krokant.
- Roer de peterselie door de olijfolie met wat zout en peper.
- Schep de puree op een hoopje in het midden van een bord.
- Leg de zalm er schuin op, met de huidkant naar boven.
- Zet hier 2 prosciutochips tegen aan.
- Druppel wat peterselieolie er omheen.
MrsTesy's aantekeningen:
- Ook lekker met een stevige witvis.
- Vervang de spinazie door doperwten en pureer deze.
—————