MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Gehaktballen met peterselie-appelpesto

04-03-2012 14:44

Op sjiek voor doordeweeks....uit Foodies januari 2012

Ingrediënten

  • 1.25 kg aardappels
  • 2 oude broodjes
  • 2 uien
  • 1 kg half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 3 tl mosterd
  • 4 el boter
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 75 ml crème fraiche
  • 2 el mineraalwater
  • 1 bosje peterselie
  • 1 1/2 witte balsamico
  • 5 el olijfolie
  • 1/2 appel (Granny Smith)
  • grof zeezout
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

  1. Schil de aardappels, was ze en kook ze ca. 20 min in water met wat zout.
  2. Week het brood in koud water.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Pel en snipper de uien.
  5. Knijp het brood uit. Kneed het gehakt met het brood, de uien, de eieren, de mosterd, 2 tl zout en 1 1/2 tl peper.
  6. Vorm 12 gehaktballen en leg ze dicht tegen elkaar op de helft van de bakplaat.
  7. Verwarm de oven voor op 200C.
  8. Giet de aardappels af en voeg 4 el boter toe.
  9. Doe het deksel op de pan en schud de pan krachtig, zodat de aardappels een beetje uit elkaar vallen.
  10. Verdeel de aardappels over de andere helft van de bakplaat.
  11. Bak de aardappels 30-35 min in de oven.
  12. Roer ondertussen de geitenkaas met de crème fraiche en het mineraalwater glad. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Doe de peterselie in een hoge mengbeker en voeg de balsamico en de olijfolie toe en pureer.
  14. Snijd de appel in hele kleine stukjes en roer door de pesto met wat zout en peper.
  15. Verdeel ca. 10 min voor het einde van de baktijd de geitenkaas over de gehaktballen en bak hen mee.
  16. Breng de aardappels op smaak met grof zeezout.
  17. Serveer de aardappel en de gehaktballen met de peterselie-appelpesto.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Ook zonder het geitenkaas is dit een lekker recept.
  2. De gehaktballen kunnen ook in de pan gebakken worden.

—————

Terug