
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Gehaktballen met peterselie-appelpesto
04-03-2012 14:44Op sjiek voor doordeweeks....uit Foodies januari 2012
Ingrediënten
- 1.25 kg aardappels
- 2 oude broodjes
- 2 uien
- 1 kg half-om-half gehakt
- 2 eieren
- 3 tl mosterd
- 4 el boter
- 150 g zachte geitenkaas
- 75 ml crème fraiche
- 2 el mineraalwater
- 1 bosje peterselie
- 1 1/2 witte balsamico
- 5 el olijfolie
- 1/2 appel (Granny Smith)
- grof zeezout
- bakpapier
- staafmixer
Bereiden
- Schil de aardappels, was ze en kook ze ca. 20 min in water met wat zout.
- Week het brood in koud water.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel en snipper de uien.
- Knijp het brood uit. Kneed het gehakt met het brood, de uien, de eieren, de mosterd, 2 tl zout en 1 1/2 tl peper.
- Vorm 12 gehaktballen en leg ze dicht tegen elkaar op de helft van de bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Giet de aardappels af en voeg 4 el boter toe.
- Doe het deksel op de pan en schud de pan krachtig, zodat de aardappels een beetje uit elkaar vallen.
- Verdeel de aardappels over de andere helft van de bakplaat.
- Bak de aardappels 30-35 min in de oven.
- Roer ondertussen de geitenkaas met de crème fraiche en het mineraalwater glad. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de peterselie in een hoge mengbeker en voeg de balsamico en de olijfolie toe en pureer.
- Snijd de appel in hele kleine stukjes en roer door de pesto met wat zout en peper.
- Verdeel ca. 10 min voor het einde van de baktijd de geitenkaas over de gehaktballen en bak hen mee.
- Breng de aardappels op smaak met grof zeezout.
- Serveer de aardappel en de gehaktballen met de peterselie-appelpesto.
MrsTesy's aantekeningen:
- Ook zonder het geitenkaas is dit een lekker recept.
- De gehaktballen kunnen ook in de pan gebakken worden.
—————