MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Gehaktballen van het team van De Librije

04-03-2012 14:50

Een recept van www.ah.nl/recepten

En is het favoriete gehaktbalrecept van de mosterdliefhebbers. Ik maak meestal een dubbele portie, restjes zijn ook lekker op een broodje.

Ingrediënten:

  • 400 g rundergehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el grove mosterd
  • 1 afgestreken eetlepel zout
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 kleine eieren
  • 80 g paneermeel
  • 3 el boter
  • 1 pot vleesfond

Bereiding:

  1. Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond).
  2. Verdeel in 4 porties en draai er ballen van.
  3. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
  4. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan.
  5. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op een laag vuur gaar worden.

MrsTesy's aantekening:

  1. Varieer met de verschillende mosterdsoorten. Bij mij thuis vinden ze de Limburgse mosterd van Marne erg lekker.

—————

Terug