MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Gerookte steur met gedroogde tomaat en mierkswortelcreme op toast

15-04-2012 10:35

Op de streekmarkt in Utrecht staat een kraam van www.eerlijk-eten.com. Garnalen, gravad lax en steur zoals je het nog nooit geproefd hebt. Dit recept was een onderdeel van een voorgerecht met garnalen en gravad lax. Het recept is van www.weekend.knack.be.

Ingrediënten:

  • 4 stukken briochetoast
  • 4 plakken gerookte steur
  • 1 tomaat
  • 1 takje tijm
  • 50 g zure room
  • 5 g mierikswortel

Bereiden:

  1. Snijd de tomaat in vieren, besprenkel met olijfolie, peper, zout en tijm en droog een uur in de oven op 80 C.
  2. Steek de briochetoast uit in de gewenste vorm en rooster.
  3. Vermeng de zure room met de mierikswortel.
  4. Rol de plakken steur op.
  5. Leg de tomaat op de toast, daarop de steur en een quenelle mierikswortelcrème. Bestrooi met wat peper.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Vervang de brioche door bv ciabatta of een snee landbrood.

 

 

—————

Terug