
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Gerookte steur met gedroogde tomaat en mierkswortelcreme op toast
15-04-2012 10:35Op de streekmarkt in Utrecht staat een kraam van www.eerlijk-eten.com. Garnalen, gravad lax en steur zoals je het nog nooit geproefd hebt. Dit recept was een onderdeel van een voorgerecht met garnalen en gravad lax. Het recept is van www.weekend.knack.be.
Ingrediënten:
- 4 stukken briochetoast
- 4 plakken gerookte steur
- 1 tomaat
- 1 takje tijm
- 50 g zure room
- 5 g mierikswortel
Bereiden:
- Snijd de tomaat in vieren, besprenkel met olijfolie, peper, zout en tijm en droog een uur in de oven op 80 C.
- Steek de briochetoast uit in de gewenste vorm en rooster.
- Vermeng de zure room met de mierikswortel.
- Rol de plakken steur op.
- Leg de tomaat op de toast, daarop de steur en een quenelle mierikswortelcrème. Bestrooi met wat peper.
MrsTesy's aantekeningen:
- Vervang de brioche door bv ciabatta of een snee landbrood.
—————