MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Gerookte zalm met komkommer en bieslooksaus

04-03-2012 14:15

Dit hapje gaat al jaren mee in verschillende vormen.

Ingrediënten:

  1. 200 g gerookte zalm
  2. komkommer
  3. zure room of crème fraîche
  4. verse bieslook, klein gesneden

Bereiden:

  1. Roer de room of crème fraîche los met wat water.
  2. Breng op smaak met zout, peper en de bieslook.

Serveer tip 1:

  1. Snijd de komkommer in lange linten met behulp van een kaasschaf of dunschiller
  2. Beleg de zalm met de komkommer en rol deze op.
  3. Snijd de rol in dunne plakken en serveer deze met de saus.

Serveer tip 2:

  1. Gebruik een pakje sandwich-zalm (vierkante plakjes)
  2. Beleg de zalm met de komkommer en herhaal dit 2x.
  3. Snijd in mooie vierkantjes en serveer met de saus.

Serveer tip 3:

  1. Gebruik zalmsnippers of snijd de zalm in kleine blokjes.
  2. Snijd de komkommer ook in kleine blokjes.
  3. Doe een laagje zalm in een serveerring of in een glas.
  4. Daarna een laagje komkommerblokjes en maak af met de saus.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode