
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Gerookte zalm met komkommer en bieslooksaus
04-03-2012 14:15Dit hapje gaat al jaren mee in verschillende vormen.
Ingrediënten:
- 200 g gerookte zalm
- komkommer
- zure room of crème fraîche
- verse bieslook, klein gesneden
Bereiden:
- Roer de room of crème fraîche los met wat water.
- Breng op smaak met zout, peper en de bieslook.
Serveer tip 1:
- Snijd de komkommer in lange linten met behulp van een kaasschaf of dunschiller
- Beleg de zalm met de komkommer en rol deze op.
- Snijd de rol in dunne plakken en serveer deze met de saus.
Serveer tip 2:
- Gebruik een pakje sandwich-zalm (vierkante plakjes)
- Beleg de zalm met de komkommer en herhaal dit 2x.
- Snijd in mooie vierkantjes en serveer met de saus.
Serveer tip 3:
- Gebruik zalmsnippers of snijd de zalm in kleine blokjes.
- Snijd de komkommer ook in kleine blokjes.
- Doe een laagje zalm in een serveerring of in een glas.
- Daarna een laagje komkommerblokjes en maak af met de saus.
—————