
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Gerookte zalmmousse
11-03-2012 12:12Een recept uit Delicious van februari 2007. Al een aantal keren gemaakt en ook op feestjes een hit.
Ingrediënten
- 400 g gerookte zalm, in plakjes
- 10 g zachte ongezouten boter
- 1,5 gelatine blaadje
- 100 ml visbouillon
- 1/4 tl worcestersaus
- scheutje tabasco
- 150 ml crème fraiche
- 10 g verse tuinkruiden (bv kervel, peterselie, bieslook)
- 2 tl olijfolie
- 2 tl citroensap
Bereiden
- Pureer de helft van de zalm met de boter glad.
- Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water en knijp ze uit.
- Verwarm de visbouillon, voeg de gelatine toe en roer tot het is opgelost.
- Schenk dit met de worchestersaus en de tabasco bij de zalmpuree en pureer tot alles goed gemengd is.
- Voeg de crème fraiche toe en pureer nogmaals.
- Bekleed met de rest van de zalm 6 bakjes van 120 ml, laat de zalm over de randen hangen.
- Vul elk bakje met de mousse en vouw de overlappende zalm over de bovenkant.
- Dek af met plasticfolie en zet de bakjes 3 uur in de koelkast.
- Maak de tuinkruiden aan met wat olijfolie, zout en peper.
- Neem de mousse uit de vormpjes, leg op een bord en serveer met de tuinkruiden.
- Besprenkel met een beetje olijfolie.
MrsTesy's aantekeningen:
- Gebruik 300 g zalm voor een stevige mousse.
- Leg de rest van de zalm op de bodem van een diepvriesbakjes en stort de mousse erboven op.
- Serveer de gestorte mousse op een houten plank met donker en wit stokbrood en de tuinkruiden erboven op.
—————