MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

04-03-2012 13:43

Een feestelijk maar budgetvriendelijk recept, uit de magazine Boodschappen van de Plus

Ingrediënten:

  • 4 kalkoenfilets
  • 2 el boter
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 200 g spinazie, gewassen en gesneden
  • 125 g feta, verkruimeld
  • 100 g katenspek
  • 2 el olijfolie of zonnebloemolie
  • 500 g aardappels, geschild, in stukken gesneden
  • 500 g knolselderij, geschild, in stukken
  • 100 ml melk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200C
  2. Snijd de filets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open.
  3. Verhit 1 el boter, bak hierin de champignons 3 min. en bak de spinazie nog 2 min. mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen.
  4. Bestrooi de filets met zout en peper. Verdeel het mengsel en de feta erover en vouw dicht.
  5. Wikkel de filets in katenspek en zet dit vast met prikkers.
  6. Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee en bak de filets rondom lichtbruin.
  7. Zet ze 20 min. in de oven.
  8. Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 min. gaar.
  9. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. In plaats van kalkoenfilets kan je ook kipfilet gebruiken. Snijd deze helemaal horizontaal door midden en sla deze tussen 2 velletjes folie plat. Vanaf de lange kant oprollen met de vulling.
  2. Vervang de feta door een jonge kaas voor een mildere versie.
  3. Gebruik i.p.v. de katenspek serranoham voor een sjiekere versie.
  4. Vervang in de puree de melk voor kookroom. Dit geeft een zachtere smaak aan de puree.

—————

Terug