
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree
04-03-2012 13:43Een feestelijk maar budgetvriendelijk recept, uit de magazine Boodschappen van de Plus
Ingrediënten:
- 4 kalkoenfilets
- 2 el boter
- 100 g champignons, in plakjes
- 200 g spinazie, gewassen en gesneden
- 125 g feta, verkruimeld
- 100 g katenspek
- 2 el olijfolie of zonnebloemolie
- 500 g aardappels, geschild, in stukken gesneden
- 500 g knolselderij, geschild, in stukken
- 100 ml melk
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200C
- Snijd de filets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open.
- Verhit 1 el boter, bak hierin de champignons 3 min. en bak de spinazie nog 2 min. mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen.
- Bestrooi de filets met zout en peper. Verdeel het mengsel en de feta erover en vouw dicht.
- Wikkel de filets in katenspek en zet dit vast met prikkers.
- Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee en bak de filets rondom lichtbruin.
- Zet ze 20 min. in de oven.
- Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 min. gaar.
- Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree.
MrsTesy's aantekeningen:
- In plaats van kalkoenfilets kan je ook kipfilet gebruiken. Snijd deze helemaal horizontaal door midden en sla deze tussen 2 velletjes folie plat. Vanaf de lange kant oprollen met de vulling.
- Vervang de feta door een jonge kaas voor een mildere versie.
- Gebruik i.p.v. de katenspek serranoham voor een sjiekere versie.
- Vervang in de puree de melk voor kookroom. Dit geeft een zachtere smaak aan de puree.
—————