
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Hoisinbiefstuk uit de wok
25-03-2012 11:18Een simpel en gezond recept uit het programma The Tast of Life Travel aflevering Hanoi.
Ingrediënten
- 300 g eiermie
- 150 g wortel, in repen van 1 bij 3 cm
- 1 struik paksoi, in repen van 1 cm
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, in halve ringetjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 3 lente uitjes, dunne ringen
- 1 stengel sereh, zonder stugge bladeren en zo fijn mogelijk gesneden.
- 400 g biefstuk, in repen.
- 1 el sesamzaadjes
- arachideolie
- 100 g taugé
- 2 el hoisinsaus
- 1 bosje koriander
Bereiden
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af en hou apart.
- Verhit de olie in de wok tot deze walmt.
- Bak de biefstuk ca 2 min om en om en haal uit de wok. (houd warm in aluminiumfolie)
- Roerbak de paksoi en wortel 2 min.
- Voeg de sereh, ui, peper en knoflook toe en bak ca 2 min mee.
- Voeg de eiermie en de taugé toe. Meng alles goed door elekaar en voeg de biefstuk en lente ui toe.
- Warm dit goed door en blus af met de hoisinsaus.
- Garneren met koriander
MrsTesy's aantekeningen:
- Geen sereh voorhanden, gebruik de gedroogde versie.
- Gebruik voor de variatie eens verschillende paddestoelen en peultjes.
—————