MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Hoisinbiefstuk uit de wok

25-03-2012 11:18

Een simpel en gezond recept uit het programma The Tast of Life Travel aflevering Hanoi.

Ingrediënten

  • 300 g eiermie
  • 150 g wortel, in repen van 1 bij 3 cm
  • 1 struik paksoi, in repen van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, in halve ringetjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 3 lente uitjes, dunne ringen
  • 1 stengel sereh, zonder stugge bladeren en zo fijn mogelijk gesneden.
  • 400 g biefstuk, in repen.
  • 1 el sesamzaadjes
  • arachideolie
  • 100 g taugé
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 bosje koriander

Bereiden

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af en hou apart.
  2. Verhit de olie in de wok tot deze walmt.
  3. Bak de biefstuk ca 2 min om en om en haal uit de wok. (houd warm in aluminiumfolie)
  4. Roerbak de paksoi en wortel 2 min.
  5. Voeg de sereh, ui, peper en knoflook toe en bak ca 2 min mee.
  6. Voeg de eiermie en de taugé toe. Meng alles goed door elekaar en voeg de biefstuk en lente ui toe.
  7. Warm dit goed door en blus af met de hoisinsaus.
  8. Garneren met koriander

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Geen sereh voorhanden, gebruik de gedroogde versie.
  2. Gebruik voor de variatie eens verschillende paddestoelen en peultjes.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode