
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Hoisinvarkensvlees met geroerbakte chinese groenten
06-05-2012 14:20Op zoek naar een snel gerecht of wil je restjes verwerken. Dit al aangepaste recept uit delicious maart 2010 is ideaal.
Ingrediënten
- 4 dunne plakjes varkensvlees (om en om bakken)
- 2 el hoisinsaus
- 250 g eiernoedels
- 1 el olie
- 4 tenen knoflook, in plakjes
- 2 cm gember, in dunne reepjes
- 1 bosje broccolini, gehalveerd
- 8 bosuitjes, in stukjes van 6 cm
- 200 g sugar snaps of peultjes
- bosje paksoi, in repen
- 1 tl sesamolie
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el geroosterd sesamzaad
Bereiden
- Bestrijk het vlees met de hoisinsaus en laat dit even intrekken.
- Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en de gember 10 sec.
- Voeg de groenten toe en roerbak nog 1 à 2 min.
- Bak ondertussen het vlees om en om gaar in een koekenpan.
- Voeg aan de groente de sesamolie en sojasaus toe.
- Verdeel de noedels, de groente en het vlees over 4 kommen en bestrooi met sesamzaad.
MrsTesy's aantekeningen:
- Gebruik je gewone broccolie i.p.v. broccolini, blancher deze dan even kort voordat je gaat roerbakken.
- Varieer gerust met de groenten, gebruik bv groene asperges of spinazie.
—————