MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Hoisinvarkensvlees met geroerbakte chinese groenten

06-05-2012 14:20

Op zoek naar een snel gerecht of wil je restjes verwerken. Dit al aangepaste recept uit delicious maart 2010 is ideaal.

Ingrediënten

  • 4 dunne plakjes varkensvlees (om en om bakken)
  • 2 el hoisinsaus
  • 250 g eiernoedels
  • 1 el olie
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 cm gember, in dunne reepjes
  • 1 bosje broccolini, gehalveerd
  • 8 bosuitjes, in stukjes van 6 cm
  • 200 g sugar snaps of peultjes
  • bosje paksoi, in repen
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Bereiden

  1. Bestrijk het vlees met de hoisinsaus en laat dit even intrekken.
  2. Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en de gember 10 sec.
  4. Voeg de groenten toe en roerbak nog 1 à 2 min.
  5. Bak ondertussen het vlees om en om gaar in een koekenpan.
  6. Voeg aan de groente de sesamolie en sojasaus toe.
  7. Verdeel de noedels, de groente en het vlees over 4 kommen en bestrooi met sesamzaad.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Gebruik je gewone broccolie i.p.v. broccolini, blancher deze dan even kort voordat je gaat roerbakken.
  2. Varieer gerust met de groenten, gebruik bv groene asperges of spinazie.

—————

Terug