
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Hollands vispotje in mosterdsaus
31-03-2012 17:32Snel recept waar in je makkelijk nog wat restjes in kan verwerken. Bron: TisVis
Ingrediënten
- 40 g boter
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 300 g prei, gesneden
- 30 g Parijse worteltjes
- 2 el Zaanse mosterd
- 125 ml slagroom
- 250 g kabeljauwfilet, in stukken
- 125 g roze garnalen
- 200 g mosselvlees
Bereiden
- Verhit de boter en fruit de sjalot en prei zachtjes 3 min.
- Schep de worteltjes en mosterd door de prei. Verwarm ze 1 min mee
- Voeg 100 ml water toe en breng aan de kook en stoof voor 6 min.
- Voeg de room toe en leg de vis tussen de groente. Laat ze in 5 min tegen de kook aan bijna gaar worden.
- Doe de garnalen en de mosselen erbij en laat alles op een zacht vuur warm worden.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer met aardappelpuree.
MrsTesy's aantekeningen:
- Gebruik i.p.v. kabeljauw bv pangafilet.
- I.p.v. Parijse worteltjes kan je ook een wortel in plakjes gebruiken.
- Varieer ook gerust met de mosterd. Wij zijn dol op Limburgse mosterd en die pastte hier ook prima bij.
—————