MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Hollands vispotje in mosterdsaus

31-03-2012 17:32

Snel recept waar in je makkelijk nog wat restjes in kan verwerken. Bron: TisVis

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 300 g prei, gesneden
  • 30 g Parijse worteltjes
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 125 ml slagroom
  • 250 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 125 g roze garnalen
  • 200 g mosselvlees

Bereiden

  1. Verhit de boter en fruit de sjalot en prei zachtjes 3 min.
  2. Schep de worteltjes en mosterd door de prei. Verwarm ze 1 min mee
  3. Voeg 100 ml water toe en breng aan de kook en stoof voor 6 min.
  4. Voeg de room toe en leg de vis tussen de groente. Laat ze in 5 min tegen de kook aan bijna gaar worden.
  5. Doe de garnalen en de mosselen erbij en laat alles op een zacht vuur warm worden.
  6. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer met aardappelpuree.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Gebruik i.p.v. kabeljauw bv pangafilet.
  2. I.p.v. Parijse worteltjes kan je ook een wortel in plakjes gebruiken.
  3. Varieer ook gerust met de mosterd. Wij zijn dol op Limburgse mosterd en die pastte hier ook prima bij.

—————

Terug