
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Hollandse tomatensoep met een Italiaans tintje
04-03-2012 14:00Eigen recept dat bij de jongste tafelgenoot zeer in de smaak valt. Wat een groot compliment is, want die geeft normaal gesproken de voorkeur aan tomatencrème soep uit blik.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 grote wortel
- boter
- bouquet garni (bv tijm, peterselie en oregano)
- 1 l bouillon (kip , rund of groente)
- 3 blikken tomaat (stukjes of gepelde hele tomaten)
- 400 g gehakt
- paneermeel
- zout en peper
- zeer kleine pasta (bv mini schelpjes)
Bereiden
- Snipper de ui en wortel.
- Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en wortel op een laag vuur zacht.
- Voeg de tomaten met sap, bouillon en het bouquet garni toe en breng de soep aan de kook.
- Laat onafgedekt een half uur zachtjes koken.
- Verwijder het bouquet garni en pureer de soep met een staafmixer.
- Meng het gehakt met zout en peper en wat paneermeel en maak hier soepballetjes van.
- Doe de balletjes en de pasta in de soep en laat ze 10 min meekoken.
MrsTesy's aantekeningen
- Wrijf de soep na het pureren door een zeef.
- Voeg voor een romige soep wat room toe vlak voor het opdienen.
—————