MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Hollandse tomatensoep met een Italiaans tintje

04-03-2012 14:00

Eigen recept dat bij de jongste tafelgenoot zeer in de smaak valt. Wat een groot compliment is, want die geeft normaal gesproken de voorkeur aan tomatencrème soep uit blik.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • boter
  • bouquet garni (bv tijm, peterselie en oregano)
  • 1 l bouillon (kip , rund of groente)
  • 3 blikken tomaat (stukjes of gepelde hele tomaten)
  • 400 g gehakt
  • paneermeel
  • zout en peper
  • zeer kleine pasta (bv mini schelpjes)

Bereiden

  1. Snipper de ui en wortel.
  2. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en wortel op een laag vuur zacht.
  3. Voeg de tomaten met sap, bouillon en het bouquet garni toe en breng de soep aan de kook.
  4. Laat onafgedekt een half uur zachtjes koken.
  5. Verwijder het bouquet garni en pureer de soep met een staafmixer.
  6. Meng het gehakt met zout en peper en wat paneermeel en maak hier soepballetjes van.
  7. Doe de balletjes en de pasta in de soep en laat ze 10 min meekoken.

MrsTesy's aantekeningen

  1. Wrijf de soep na het pureren door een zeef.
  2. Voeg voor een romige soep wat room toe vlak voor het opdienen.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode