
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Hongaarse zuurkool
11-03-2012 12:01Helaas de bron van dit recept kwijt, maar wij waren blij verrast met het resultaat. Een heerlijke schotel voor wie eens wat anders wil dan de hollandse zuurkool.
Ingrediënten
- 500 g varkensfricandeau, in dobbelsteentjes
- 1 kg zuurkool, afgespoeld en uitgeknepen
- 2 middelgrote uien
- 4 el zonnebloemolie
- 1 volle el rode paprikapoeder
- 2 bouillonblokjes
- 1 spaanse peper
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 2 laurierblaadjes
- 1 el tomatenpuree
- 125 ml crème fraiche
Bereiding
- Olie verhitten in een grote pan en de kleingesneden ui hierin goudgeel bakken.
- Pan van het vuur nemen en de paprikapoeder toevoegen, goed roeren.
- Zet de pan terug op het vuur en voeg het vlees toe, bestrooien met zout en peper.
- Voeg de spaanse peper (heel laten) en de laurierblaadjes toe.
- Voeg water toe tot alles net onder water staat en laat pruttelen.
- Na ongeveer 45 min de zuurkool op het mengsel leggen en zoveel water toevoegen dat het onderstaat.
- De bouillonblokjes en tomatenpuree toevoegen en alles nog minimaal 45 min. zachtjes laten pruttelen.
- Het zuurkoolmengsel iets binden met maizena.
- Serveren met gekookte aardappels en een schep crème fraiche.
MrsTesy's aantekeningen:
- Maak m.b.v. de crème fraiche een puree maken van de aardappels.
—————