MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Hongaarse zuurkool

11-03-2012 12:01

Helaas de bron van dit recept kwijt, maar wij waren blij verrast met het resultaat. Een heerlijke schotel voor wie eens wat anders wil dan de hollandse zuurkool.

Ingrediënten

  • 500 g varkensfricandeau, in dobbelsteentjes
  • 1 kg zuurkool, afgespoeld en uitgeknepen
  • 2 middelgrote uien
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 volle el rode paprikapoeder
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 spaanse peper
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 125 ml crème fraiche

Bereiding

  1. Olie verhitten in een grote pan en de kleingesneden ui hierin goudgeel bakken.
  2. Pan van het vuur nemen en de paprikapoeder toevoegen, goed roeren.
  3. Zet de pan terug op het vuur en voeg het vlees toe, bestrooien met zout en peper.
  4. Voeg de spaanse peper (heel laten) en de laurierblaadjes toe.
  5. Voeg water toe tot alles net onder water staat en laat pruttelen.
  6. Na ongeveer 45 min de zuurkool op het mengsel leggen en zoveel water toevoegen dat het onderstaat.
  7. De bouillonblokjes en tomatenpuree toevoegen en alles nog minimaal  45 min. zachtjes laten pruttelen.
  8. Het zuurkoolmengsel iets binden met maizena.
  9. Serveren met gekookte aardappels en een schep crème fraiche.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Maak m.b.v. de crème fraiche een puree maken van de aardappels.

 

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode