
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Indiase garnalencurry
04-03-2012 14:14Snel en gezond uit Delicious januari 2009.
Ingrediënten
- 650 g gepelde rauwe garnalen, schoon gemaakt
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 tl geraspte verse gemberwortel
- 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 1 tl garam masala
- 2 1/2 el zonnebloemolie
- 400 g basmatirijst
- 1 ui, in dunne ringen
- 4 grote, rijpe tomaten, kleingesneden
- 125 ml Griekse yoghurt
- 6 el fijngesneden koriander
Bereiden
- Doe de garnalen met de knoflook, gember, specerijen, 1/2 el olie en wat zout en peper in een kom.
- Schep goed door en laat afgedekt 15 min marineren in de koelkast.
- Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd afgedekt warm.
- Verhit 1 el olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en roebak 2-3 min tot ze licht kleuren.
- Schep ze met een schuimspaan op een bord en zet apart.
- Schenk de rest van de olie in de pan, draai het vuur iets lager en roerbak de uienringen 5 min tot ze zacht zijn.
- Doe de tomaten erbij en laat afgedekt 5 min zachtjes koken.
- Schep de garnalen weer in de pan, voeg de yoghurt en koriander toe en laat alles al omscheppend 1 min doorverwarmen.
- Voeg zout en peper toe.
- Serveer de curry met de rijst.
MrsTesy's aantekeningen:
- Gebruik i.p.v. de garnalen een stevige witvis of zelfs zalm.
- Voor een pittige versie, voeg een lepel sambal toe.
- Serveer bij de curry komkommer aangemaakt met wat rijstazijn, suiker, zout en peper.
—————