MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Indiase garnalencurry

04-03-2012 14:14

Snel en gezond uit Delicious januari 2009.

Ingrediënten

  • 650 g gepelde rauwe garnalen, schoon gemaakt
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl geraspte verse gemberwortel
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 tl garam masala
  • 2 1/2 el zonnebloemolie
  • 400 g basmatirijst
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 4 grote, rijpe tomaten, kleingesneden
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 6 el fijngesneden koriander

Bereiden

  1. Doe de garnalen met de knoflook, gember, specerijen, 1/2 el olie en wat zout en peper in een kom.
  2. Schep goed door  en laat afgedekt 15 min marineren in de koelkast.
  3. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd afgedekt warm.
  4. Verhit 1 el olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en roebak 2-3 min tot ze licht kleuren.
  5. Schep ze met een schuimspaan op een bord en zet apart.
  6. Schenk de rest van de olie in de pan, draai het vuur iets lager en roerbak de uienringen 5 min tot ze zacht zijn.
  7. Doe de tomaten erbij en laat afgedekt 5 min zachtjes koken.
  8. Schep de garnalen weer in de pan, voeg de yoghurt en koriander toe en laat alles al omscheppend 1 min doorverwarmen.
  9. Voeg zout en peper toe.
  10. Serveer de curry met de rijst.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Gebruik i.p.v. de garnalen een stevige witvis of zelfs zalm.
  2. Voor een pittige versie, voeg een lepel sambal toe.
  3. Serveer bij de curry komkommer aangemaakt met wat rijstazijn, suiker, zout en peper.

—————

Terug