
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Indiase gehaktballetjes in yoghurtsaus
03-06-2012 13:39Deze balletjes vind iedereen lekker. Recept uit de Allerhande nr 1 2012
Ingrediënten
- 300 g gehakt half-om-half
- 3 el milde Indiase currypasta (potje 293 g)
- 25 g boter
- 2 uien, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 500 g winterpeen, in schuine plakken
- 2 pakken naanbrood knoflook & koriander (a 280 g)
- 200 ml magere yoghurt (pak 500 ml)
Bereiden
- Meng het gehakt met 1 el currypasta, peper en zout. Vorm kleine balletjes.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 min. gaar. Neem uit de pan.
- Bak de rest van de currypasta en de ui 3 min. in het bakvet.
- Bak de tomatenblokjes 5 min. mee.
- Kook ondertussen de peen in 10 min. beetgaar.
- Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes bij de saus en verwarm 2 min.
- Voeg de yoghurt toe en verwarm 1 min. zonder te koken. Serveer de gehaktballetjes met de peen en het brood.
MrsTesy's aantekeningen
- Meng voor extra pittige balletjes 4 el rode currypasta door het gehakt.
- Bestrooi voor het serveren de balletjes met fijngehakte koriander
—————