
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Indische gehaktballetjes
08-04-2012 14:24Recept van www.duizenden1dag.blogspot.com. Lekker als borrelhapje maar kan ook prima als gerecht voor een indische rijsttafel.
Ingrediënten
- 500g rundergehakt
- 10 el paneermeel
- 1 ei
- 1 fijngesneden ui
- 2 tl djahé (gemberpoeder)
- 1 tl laospoeder
- 1 tl serehpoeder
- 2 tl sambal oelek
- 3 el ketjap manis
- 1 el mosterd
- zout
Bereiden:
- Meng het gehakt met alle ingrediënten en draai er balletjes van.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes gaar.
MrsTesy's aantekeningen:
- rasp de ui i.p.v. fijngesneden. De ui laat zich dan makkelijk mengen met het gehakt.
—————