MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Kalkoen shoarma met salade

04-03-2012 13:43

Gezond fastfood. (als je het vlees de avond ervoor in de marinade zet) Recept uit Foodies januari 2012

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 takjes munt, fijngesneden
  • 6 el citroensap
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 500 g kalkoenfilet
  • 250 ml volle yoghurt
  • 5 tl tahin (sesampasta)
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 4 tomaten
  • 3 takjes peterselie
  • 4 platte Arabische broden of wraps
  • 3 el olie
  • 1/2 tl chilivlokken

Bereiden

  1. Meng het citroensap met de komijn, kruidnagel, paprikapoeder, 1/2 tl peper, munt en 2 teentjes knoflook.
  2. Dep het vlees droog en leg het in een platte schaal, giet de marinade eroverheen en laat afgedekt min. 3 uur marineren in de koelkast.
  3. Roer voor de saus de yoghurt en de tahin tot een glad mengsel.
  4. Doe er een teentje knoflook door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de broden of wraps in de oven.
  6. Snijd de sla in repen en de tomaten in blokjes. Meng deze met de peterselie.
  7. Dep het vlees droog en verhit de olie in een pan.
  8. Bak het vlees ongeveer 3 min. per kant.
  9. Snijd het vlees in dunne repen.
  10. Verdeel de salade en het vlees over het brood of de wraps.
  11. Bedruppel met de saus en bestrooi met de chilivlokken.
  12. Rol het brood of de wrap stevig op.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Vervang de tahin door geroosterde sesamzaadjes of door geraspte komkommer.
  2. I.p.v. volle yoghurt kan je ook Griekse of Turkse yoghurt gebruiken.
  3. Rol de wrap in aluminiumfolie. Dat houdt de ingrediënten op zijn plaats.
  4. I.p.v. kalkoen kan je natuurlijk ook kipfilet gebruiken. Snijd deze in reepjes en zet in de marinade.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode