
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Kalkoen shoarma met salade
04-03-2012 13:43Gezond fastfood. (als je het vlees de avond ervoor in de marinade zet) Recept uit Foodies januari 2012
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 takjes munt, fijngesneden
- 6 el citroensap
- 1/2 tl gemalen komijn
- snufje gemalen kruidnagel
- 1 tl paprikapoeder
- 500 g kalkoenfilet
- 250 ml volle yoghurt
- 5 tl tahin (sesampasta)
- 1/2 krop ijsbergsla
- 4 tomaten
- 3 takjes peterselie
- 4 platte Arabische broden of wraps
- 3 el olie
- 1/2 tl chilivlokken
Bereiden
- Meng het citroensap met de komijn, kruidnagel, paprikapoeder, 1/2 tl peper, munt en 2 teentjes knoflook.
- Dep het vlees droog en leg het in een platte schaal, giet de marinade eroverheen en laat afgedekt min. 3 uur marineren in de koelkast.
- Roer voor de saus de yoghurt en de tahin tot een glad mengsel.
- Doe er een teentje knoflook door en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de broden of wraps in de oven.
- Snijd de sla in repen en de tomaten in blokjes. Meng deze met de peterselie.
- Dep het vlees droog en verhit de olie in een pan.
- Bak het vlees ongeveer 3 min. per kant.
- Snijd het vlees in dunne repen.
- Verdeel de salade en het vlees over het brood of de wraps.
- Bedruppel met de saus en bestrooi met de chilivlokken.
- Rol het brood of de wrap stevig op.
MrsTesy's aantekeningen:
- Vervang de tahin door geroosterde sesamzaadjes of door geraspte komkommer.
- I.p.v. volle yoghurt kan je ook Griekse of Turkse yoghurt gebruiken.
- Rol de wrap in aluminiumfolie. Dat houdt de ingrediënten op zijn plaats.
- I.p.v. kalkoen kan je natuurlijk ook kipfilet gebruiken. Snijd deze in reepjes en zet in de marinade.
—————