
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Kipfajitas met avocado en bosui
04-03-2012 13:45Recept van www.ah.nl/recepten Doordat alles in schaaltjes wordt geserveerd, een heel feestelijk gezicht.
Ingrediënten:
- 500 g kipfilet
- 2 tl Mexicaanse kruiden
- 3 el olijfolie
- 2 avocado's
- 3 bosuitjes
- 125 ml zure room
- 1 zak slamelange met rucola
- 1 pak soft taco's
Bereiding:
- Snijd de filets in lange smalle plakken. Meng in een kom de kruiden met 2 el olie en schep de kiprepen erdoor.
- Schil de avocado's, snijd ze in de lengte in plakken en leg ze in een schaaltje. Maak de bosuitjes schoon. Halveer ze in de lengte en snijd ze in lange repen. Leg ook deze in een schaalje. Schep de zure room en de sla ook elk in een schaaltje.
- Verwarm de oven op 75 C. Verhit de grillpan. Bestrijd de taco's dun met olie en gril ze aan beiden kanten kort in de grillpan. Leg ze op een schaal en houd ze warm in de oven.
- Gril nu de kiprepen in de grillpan in ca. 4 min. gaar en goudbruin. Leg ze op een schaal.
- Zet alle ingrediënten op tafel met zout en peper en laat iedereen zelf zijn taco vullen.
MrsTesy's aantekeningen:
- Zorg dat je zeer rijpe avocado's koopt. Snijd deze doormidden, verwijder de pit (gaat makkelijk door met een scherp mes erop te slaan) en schep de avocadohelft uit de schil. Snijd in plakken en sprenkel er wat citroensap over om verkleuren te voorkomen.
- Leg de taco's zonder verpakking op een bord en verwarm deze kort in de magnetron.
- Voor sappige kip: kort roerbakken in hete olie.
- Breng de zure room op smaak met wat peper en zout.
- Snijd de bosui in kleine plakjes, de smaak is dan beter over het gerecht te verdelen.
—————