
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Lasagne alla Bolognese
04-03-2012 14:48Deze lasagne maak ik vaak voor een feestje. Kan nl van te voren klaargemaakt worden.
Ingrediënten:
- 3 maal de hoeveelheid Bolognesesaus
- lasagnavellen
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- Geraspte Parmazaanse kaas
Bereiding bechamelsaus:
- Smelt de boter in een pannetje op een niet te hoog vuur
- Roer de bloem erdoor.
- Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook.
- Breng op smaak met zout en peper
Bereiding lasagne:
- Doe een laagje saus in een ovenschaal.
- Leg er lasagnavellen op
- Herhaal stap 1 en 2 tot schaal bijna vol is, eindig met een laagje saus.
- Verdeel de bechamelsaus erover.
- Bestrooi met de kaas.
- Zet ongeveer 30 min. in een voorverwarmde oven van 200C.
MrsTesy's aantekeningen:
- Maak de lasagne bij voorkeur een dag van te voren klaar en laat afkoelen. Volgende dag gewoon weer in de oven opwarmen en serveren. De lasagne is nu mooi stevig en valt niet op het bord uit elkaar.
- Serveer er een salade bij van rucola, tomaat en parmazaanse kaas.
—————