MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Linguine met gerookte zalm en tomatensaus

04-03-2012 14:14

Verrassende lekkere combinatie van gerookte zalm met tomaat uit De Zilveren Lepel Pasta.

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1,2 dl cognac
  • 500 g tomaten (vers of uit blik, ontveld en kleingesneden)
  • 120 g gerookte zalm, in reepjes
  • 1 dl slagroom
  • 350 g linguine

Bereiden

  1. Smelt de boter in een pan en fruid de ui 5 min op laag vuur.
  2. Giet er de cognac bij en wacht tot de alcohol verwacht verdampt is.
  3. Doe de tomaten erbij en laat alles ca. 10 min pruttelen tot de saus dik is.
  4. Doe er de zalm met wat peper bij, roer de room erdoor en verwarm alles voorzichtig.
  5. Kook intussen de linguine in kokend water met zout beetgaar.
  6. Laat uitlekken, doe de pasta bij de saus en schud even om.
  7. Serveer direct.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. De saus kan aardig wat peper hebben om goed op smaak te zijn.
  2. I.p.v. linguine kan je ook spaghetti gebruiken.
  3. Gebruik tomatenblokjes uit blik voor een snelle versie.
  4. Bestrooi de pasta vlak voor het opdienen met rucola.

—————

Terug