
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Linguine met gerookte zalm en tomatensaus
04-03-2012 14:14Verrassende lekkere combinatie van gerookte zalm met tomaat uit De Zilveren Lepel Pasta.
Ingrediënten
- 40 g boter
- 1/2 ui, fijngehakt
- 1,2 dl cognac
- 500 g tomaten (vers of uit blik, ontveld en kleingesneden)
- 120 g gerookte zalm, in reepjes
- 1 dl slagroom
- 350 g linguine
Bereiden
- Smelt de boter in een pan en fruid de ui 5 min op laag vuur.
- Giet er de cognac bij en wacht tot de alcohol verwacht verdampt is.
- Doe de tomaten erbij en laat alles ca. 10 min pruttelen tot de saus dik is.
- Doe er de zalm met wat peper bij, roer de room erdoor en verwarm alles voorzichtig.
- Kook intussen de linguine in kokend water met zout beetgaar.
- Laat uitlekken, doe de pasta bij de saus en schud even om.
- Serveer direct.
MrsTesy's aantekeningen:
- De saus kan aardig wat peper hebben om goed op smaak te zijn.
- I.p.v. linguine kan je ook spaghetti gebruiken.
- Gebruik tomatenblokjes uit blik voor een snelle versie.
- Bestrooi de pasta vlak voor het opdienen met rucola.
—————