MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Meatloaf met paprika en chilipeper

15-04-2012 10:06

Hier lopen alle tafelgenoten warm voor. Een recept uit delicious april 2010.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 groene Spaanse pepers, fijngesneden
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 el Spaans gerookt paprikapoeder
  • 280 g gegrilde paprika's (uit pot), fijngesneden
  • 25 g vers broodkruim
  • 600 g rundergehakt
  • 250 g lamsgehakt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 el tomatenpuree
  • handvol fijngesneden peterselie
  • 1 groot scharrelei, losgeroerd
  • langwerpige cakevorm van 1 l

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C en vet de bakvorm in.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur.
  3. Bak hierin de ui 3 min.
  4. Roer de peper en knoflook erdoor en bak ze 1 min. mee.
  5. Voeg de komijn, koriander, kaneel en het paprikapoeder toe en bak nog 1 min.
  6. Laat afkoelen.
  7. Doe 2/3 van de gegrilde paprika in een kom, voeg broodkruim, gehakt, citroensap en rasp, wat peterselie, het ei, het uienmengsel en wat zout en peper toe. Meng dit goed door elkaar.
  8. Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan.
  9. Zet de bakvorm in een diepe braadslee en schenk hierin zoveel kokendheet water dat dit tot halverwege de bakvorm reikt.
  10. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en bak het 45 min in de oven.
  11. Haal het gehakt uit de oven en laat het nog 15 min. in de braadslee met water staan.
  12. Stort het gehaktbrood en garneer met de gegrilde paprika en wat peterselie.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Ik vervang de Spaanse pepers door sambal. Door te varieren met de soorten sambal is de smaak telkens anders.
  2. Vervang de twee soorten gehakt gerust door half-om-half gehakt.
  3. Eet het gehaktbrood warm met aardappelpuree en brocolli of koud als borrelhapje.

—————

Terug