
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Meatloaf met paprika en chilipeper
15-04-2012 10:06Hier lopen alle tafelgenoten warm voor. Een recept uit delicious april 2010.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 groene Spaanse pepers, fijngesneden
- 1/2 tl kaneel
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 el Spaans gerookt paprikapoeder
- 280 g gegrilde paprika's (uit pot), fijngesneden
- 25 g vers broodkruim
- 600 g rundergehakt
- 250 g lamsgehakt
- rasp en sap van 1 citroen
- 2 el tomatenpuree
- handvol fijngesneden peterselie
- 1 groot scharrelei, losgeroerd
- langwerpige cakevorm van 1 l
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 C en vet de bakvorm in.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur.
- Bak hierin de ui 3 min.
- Roer de peper en knoflook erdoor en bak ze 1 min. mee.
- Voeg de komijn, koriander, kaneel en het paprikapoeder toe en bak nog 1 min.
- Laat afkoelen.
- Doe 2/3 van de gegrilde paprika in een kom, voeg broodkruim, gehakt, citroensap en rasp, wat peterselie, het ei, het uienmengsel en wat zout en peper toe. Meng dit goed door elkaar.
- Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan.
- Zet de bakvorm in een diepe braadslee en schenk hierin zoveel kokendheet water dat dit tot halverwege de bakvorm reikt.
- Dek de braadslee af met aluminiumfolie en bak het 45 min in de oven.
- Haal het gehakt uit de oven en laat het nog 15 min. in de braadslee met water staan.
- Stort het gehaktbrood en garneer met de gegrilde paprika en wat peterselie.
MrsTesy's aantekeningen:
- Ik vervang de Spaanse pepers door sambal. Door te varieren met de soorten sambal is de smaak telkens anders.
- Vervang de twee soorten gehakt gerust door half-om-half gehakt.
- Eet het gehaktbrood warm met aardappelpuree en brocolli of koud als borrelhapje.
—————