
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Mosselen met chorizo
04-03-2012 14:16Verrassend gerecht met vis en varkensvlees, ontstaan in Noord-Spanje. Stond in Delicious 2008.
Ingrediënten:
- 2 kg mosselen
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 200 g chorizo, in stukjes
- 2 tenen knoflook
- 500 ml droge witte wijn
- 3 el peterselie, fijngesneden
Bereiding:
- Was de mosselen, verwijder gebrokken of open mosselen.
- Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de ui toe en bak deze 2-3 min.
- Voeg de chorizo toe en bak 2 min. mee.
- Doe de knoflook erbij en bak alles nog enkele min.
- Voeg de mosselen toe, schenk de wijn erbij en strooi er zwarte peper over.
- Breng dit afgedekt aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. pruttelen. Schud de pan af en toe tijdens het koken.
- Verwijder de mosselen die gesloten zijn.
- Strooi de peterselie erover en serveer.
MrsTesy's aantekeningen:
- Is dit een hoofdgerecht zonder voorgerecht, reken dan op de dubbele hoeveelheid.
- Serveer in een lage brede schaal en roer goed door zodat alle kleuren goed zichtbaar zijn.
- Serveer eventueel met een stokbrood.
—————