MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Mosselen met chorizo

04-03-2012 14:16

Verrassend gerecht met vis en varkensvlees, ontstaan in Noord-Spanje. Stond in Delicious 2008.

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 200 g chorizo, in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml droge witte wijn
  • 3 el peterselie, fijngesneden

Bereiding:

  1. Was de mosselen, verwijder gebrokken of open mosselen.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de ui toe en bak deze 2-3 min.
  3. Voeg de chorizo toe en bak 2 min. mee.
  4. Doe de knoflook erbij en bak alles nog enkele min.
  5. Voeg de mosselen toe, schenk de wijn erbij en strooi er zwarte peper over.
  6. Breng dit afgedekt aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. pruttelen. Schud de pan af en toe tijdens het koken.
  7. Verwijder de mosselen die gesloten zijn.
  8. Strooi de peterselie erover en serveer.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Is dit een hoofdgerecht zonder voorgerecht, reken dan op de dubbele hoeveelheid.
  2. Serveer in een lage brede schaal en roer goed door zodat alle kleuren goed zichtbaar zijn.
  3. Serveer eventueel met een stokbrood.

—————

Terug