MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Noedels met currygarnalen

04-03-2012 14:16

Dit recept is van Bill Granger en gepubliceerd in Delicious. Het is een goed recept om als basis te gebruiken en restjes op te maken uit de koelkast.

Ingrediënten:

  • 250 g rijstvermicelli (mihoen)
  • 20 rauwe garnalen, gepeld, staarten en darmkanaal verwijderd
  • 4 el milde kormacurrypasta (verkrijgbaar van het merk Patak)
  • 4 el plantaardige olie
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 8 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 250 ml kippenbouillon
  • 4 el sojasaus
  • 12 el korianderblaadjes
  • 4 limoenpartjes

Bereiding:

  1. Doe de noedels in een kom en laat ze ongeveer 10 min. in heet water weken.
  2. Laat goed uitlekken en zet weg.
  3. Doe de garnalen in een kom en voeg de currypasta toe. Roer goed door en zet weg.
  4. Verhit een wok op hoog vuur, voeg 2 el olie toe en de schenk de eieren erbij.
  5. Laat 10 sec. stollen, door roeren alsof je roerei maakt. Neem uit de pan als ze voor 80% gaar zijn.
  6. Veeg de wok schoon en zet terug op het vuur. Verhit de rest van de olie.
  7. Voeg de garnalen toe en schep ze 1-2 min om.
  8. Voeg dan de noedels en de bosuitjes toe en roerbak nog 2 min.
  9. Doe de kippenbouillon en de sojasaus erbij en roerbak 1-2 min. tot alles goed is doorgewarmd.
  10. Dan de eieren erbij en omscheppen, neem van het vuur.
  11. Verdeel over 4 kommen en serveer met de koriander en limoenpartjes.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Ik gebruik eiermie i.p.v. mihoen voor meer bite. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. De tafelgenoten houden niet van ei. Deze kan je weglaten of vervangen door bv in stukjes gesneden peultjes die kort worden meegebakken.

—————

Terug