
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Noedels met currygarnalen
04-03-2012 14:16Dit recept is van Bill Granger en gepubliceerd in Delicious. Het is een goed recept om als basis te gebruiken en restjes op te maken uit de koelkast.
Ingrediënten:
- 250 g rijstvermicelli (mihoen)
- 20 rauwe garnalen, gepeld, staarten en darmkanaal verwijderd
- 4 el milde kormacurrypasta (verkrijgbaar van het merk Patak)
- 4 el plantaardige olie
- 4 eieren, losgeklopt
- 8 bosuitjes, in stukken van 3 cm
- 250 ml kippenbouillon
- 4 el sojasaus
- 12 el korianderblaadjes
- 4 limoenpartjes
Bereiding:
- Doe de noedels in een kom en laat ze ongeveer 10 min. in heet water weken.
- Laat goed uitlekken en zet weg.
- Doe de garnalen in een kom en voeg de currypasta toe. Roer goed door en zet weg.
- Verhit een wok op hoog vuur, voeg 2 el olie toe en de schenk de eieren erbij.
- Laat 10 sec. stollen, door roeren alsof je roerei maakt. Neem uit de pan als ze voor 80% gaar zijn.
- Veeg de wok schoon en zet terug op het vuur. Verhit de rest van de olie.
- Voeg de garnalen toe en schep ze 1-2 min om.
- Voeg dan de noedels en de bosuitjes toe en roerbak nog 2 min.
- Doe de kippenbouillon en de sojasaus erbij en roerbak 1-2 min. tot alles goed is doorgewarmd.
- Dan de eieren erbij en omscheppen, neem van het vuur.
- Verdeel over 4 kommen en serveer met de koriander en limoenpartjes.
MrsTesy's aantekeningen:
- Ik gebruik eiermie i.p.v. mihoen voor meer bite. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- De tafelgenoten houden niet van ei. Deze kan je weglaten of vervangen door bv in stukjes gesneden peultjes die kort worden meegebakken.
—————