
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Pappardelle in pittige saus
04-03-2012 14:49Dit recept komt van www.ah.nl/recepten
Het is een geliefd recept bij alle tafelgenoten.
Ingrediënten:
- 4 el olijfolie
- 250 g gerookte spekblokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, ontdaan van zaadlijsten en in dunne ringetjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 tasty tom tomaten, pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 tl suiker
- 1 pak verse pappardelle
- 8 blaadjes basilicum, gescheurd
- 100 g Pecorino kaas, geraspt
Bereiding:
- Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit.
- Voeg de ui toe en fruit in 5 min. glazig.
- Voeg de knoflook en de rode peper toe en laat 2 min. garen.
- Roer de tomatenblokjes en de verse tomaten erdoor.
- Breng op smaak met suiker, zout en peper.
- Laat op laag vuur 10 min. koken.
- Kook ondertussen de pappardelle volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de pappardelle door de saus.
- Bestrooi met basilicum en de Pecorino.
MrsTesy's aantekeningen:
- Vervang de rode peper door gedroogde rode peper.
- De knoflook mag ook in een knoflookknijper fijn gemaakt worden.
- Vervang de verse tomaten door een nog een blik tomatenblokjes, maar dan uitgelekt.
- Deze saus kan ook prima bij een andere wat grovere pasta.
—————