MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Pappardelle in pittige saus

04-03-2012 14:49

Dit recept komt van www.ah.nl/recepten

Het is een geliefd recept bij alle tafelgenoten.

Ingrediënten:

  • 4 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, ontdaan van zaadlijsten en in dunne ringetjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 tasty tom tomaten, pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 tl suiker
  • 1 pak verse pappardelle
  • 8 blaadjes basilicum, gescheurd
  • 100 g Pecorino kaas, geraspt

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit.
  2. Voeg de ui toe en fruit in 5 min. glazig.
  3. Voeg de knoflook en de rode peper toe en laat 2 min. garen.
  4. Roer de tomatenblokjes en de verse tomaten erdoor.
  5. Breng op smaak met suiker, zout en peper.
  6. Laat op laag vuur 10 min. koken.
  7. Kook ondertussen de pappardelle volgens aanwijzingen op de verpakking.
  8. Schep de pappardelle door de saus.
  9. Bestrooi met basilicum en de Pecorino.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Vervang de rode peper door gedroogde rode peper.
  2. De knoflook mag ook in een knoflookknijper fijn gemaakt worden.
  3. Vervang de verse tomaten door een nog een blik tomatenblokjes, maar dan uitgelekt.
  4. Deze saus kan ook prima bij een andere wat grovere pasta.

—————

Terug