
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Pasta al forno
18-03-2012 15:30De tafelgenoten zijn erg enthousiast over deze ovenschotel die een eigen versie is van een recept uit Jamie's Italië. Het is belangrijk om voor dit simpele gerecht de beste ingrediënten te gebruiken die je kan krijgen. Dat maakt echt een verschil in het eindresultaat.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- gedroogde en gemalen rode peper
- 3 bl tomatenblokjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 bollen buffel mozarella
- pecorino kaas geraspt
- parmezaanse kaas geraspt
- 500 gr gehakt
- 1 pak pasta
Bereiden
- de ui en knoflook zacht laten worden in olijfolie, tomaten toevoegen en de rode peper. Half uurtjes zachtjes laten pruttelen.
- Op smaak brengen met zout en peper en even de staafmixer erdoorheen.
- In een ander pan gehakt rul bakken en de saus toevoegen.
- Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
- In een ovenschaal de pasta met de saus mengen, afdekken met plakken mozarella en geraspte kaas en in ongeveer 15 min in een warme oven zetten (of tot de bovenkant licht bruin wordt).
MrsTesy's aantekeningen:
- Teveel rode peper gebruikt, verzacht de saus met suiker.
- I.p.v. het gehakt rul te bakken, kan je ook kleine gehaktballetjes maken en deze aan de pasta toevoegen.
-
Of maak een vegetarische versie door het gehakt weg te laten. Gebruik verschillende soorten kaas voor meer smaak.
—————