MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Pasta met pancetta, tomaat en rucola

29-04-2012 15:00

Recept ontstaan om de al aanwezige tomaat en rucola op te maken. Simpel, snel en lekker

Ingrediënten

  • 400 g pasta
  • 1 el olijfolie
  • 300 g pancetta, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 125 ml kooksroom
  • 2 zakjes rucola

Bereiden:

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de pancetta op een laag vuur knapperig.
  3. Schep de pancetta uit de pan en bak in het vet de ui voor 4 min.
  4. Voeg de knoflook, tomaatjes en de pancetta toe en roerbak 1 min.
  5. Roer de pasta en de kooksroom erdoor en warm dit goed door.
  6. Breng op smaak met zout en peper en roer vlak voor het serveren de rucola erdoor.

 

—————

Terug