
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Pasta met pancetta, tomaat en rucola
29-04-2012 15:00Recept ontstaan om de al aanwezige tomaat en rucola op te maken. Simpel, snel en lekker
Ingrediënten
- 400 g pasta
- 1 el olijfolie
- 300 g pancetta, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
- 125 ml kooksroom
- 2 zakjes rucola
Bereiden:
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de pancetta op een laag vuur knapperig.
- Schep de pancetta uit de pan en bak in het vet de ui voor 4 min.
- Voeg de knoflook, tomaatjes en de pancetta toe en roerbak 1 min.
- Roer de pasta en de kooksroom erdoor en warm dit goed door.
- Breng op smaak met zout en peper en roer vlak voor het serveren de rucola erdoor.
—————