MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Pasta met salsa di salsicce

04-03-2012 14:50

Dit recept is op vakantie ontstaan. Op zoek naar een eenvoudige manier om smaak aan mijn saus te krijgen, gebruikte ik de inhoud van een worstje i.p.v. gewoon gehakt. Dit recept maak ik vaak op verzoek van de tafelgenoten. Een echt herhaal recept.

Ingrediënten:

  • Pasta (probeer de pasta van Di Martino te kopen, verkrijgbaar bij de Plus en herkenbaar aan een blauw pak met een rode band) Bij deze saus is de varatie Lumaconi erg lekker. Kan je deze niet vinden, kies dan voor een zo groot mogelijke vorm pasta.
  • 400 g Worst, in de ideale wereld zo'n heerlijk italiaans vers worstje of van een goede slager. Maar eerlijkheid gebiedt dat ik ook gewoon verse worst uit de supermarkt gebruik.
  • 2 blikken of pakken Tomaten. Het ligt eraan hoeveel tijd je hebt welke. Veel tijd, kies dan voor een goede kwaliteit gepelde tomaten uit blik. Weinig tijd dan voor een goede passata.
  • Pecorino kaas om te raspen.
  • Rucola

Bereiden van de saus:

Veel tijd:

  1. haal de worst uit het velletje en maak klein.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de worst aan.
  3. Voeg de tomaten uit blik met vocht toe.
  4. Laat zachtjes een uurtje of 2 pruttelen totdat het vocht tot een saus is ingekookt.
  5. Breng op smaak met zout en peper.

Weinig tijd

  1. volg stap 1 en 2 zoals hierboven vermeldt.
  2. Voeg de passata toe en verwarm dit kort.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

Bereiden van de pasta:

  1. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat de saus klaar is, voordat je de pasta kookt.
  2. Roer de saus door de pasta.
  3. Serveer met geraspte kaas en rucola.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Gebruik je worst van goede kwaliteit, dan zal deze niet veel zout of peper nodig hebben. 
  2. Heb je normale verse worst, dan is het lekker om voordat je de tomaten toevoegd bv iets van paprika of hete chilipeper toe te voegen.
  3. Ook kan je met de worst een knoflookteentje meebakken.

U kan hier schrijven...

—————

Terug