MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Pasta met zalm, postelein en gedroogde tomaatjes

22-04-2012 13:26

Dit is echt de lente op je bord. Het oorspronkelijke recept komt van www.pasta-recepten.nl en wordt gemaakt met schwarswalder schinken. Ik heb de ham weggelaten en een mootje gebakken zalm toegevoegd.

Ingrediënten:

  • 400 g spaghetti
  • 600 g postelein, steeltjes grof gehakt, blaadjes apart.
  • 1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 50 g gemalen pittige kaas
  • 4 mootjes zalm

Bereiden:

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Bak de zalm op de huid in een koekepan. Houd warm.
  3. In een wok olie verhitten en de knoflook zachtjes bakken.
  4. Voeg de posteleinsteeltjes en de tomatenreepjes toe.
  5. Giet de spaghetti af en roer deze met een wat olie uit van de tomaten door de postelein en knoflook.
  6. Roer de posteleinblaadjes erdoor en wat geraspte kaas.
  7. Serveer de pasta met het mootje zalm.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Gebruik i.p.v. zongedroogde tomaatjes, ovengedroogde tomaatjes. Zet een ovenschaal met de kleinste tomaatjes die je kan vinden een uur in een oven van 80C.
  2. Voeg voor wat hitte een schep tomatensambal door de spaghetti.

—————

Terug