
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Pasta met zalm, postelein en gedroogde tomaatjes
22-04-2012 13:26Dit is echt de lente op je bord. Het oorspronkelijke recept komt van www.pasta-recepten.nl en wordt gemaakt met schwarswalder schinken. Ik heb de ham weggelaten en een mootje gebakken zalm toegevoegd.
Ingrediënten:
- 400 g spaghetti
- 600 g postelein, steeltjes grof gehakt, blaadjes apart.
- 1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 50 g gemalen pittige kaas
- 4 mootjes zalm
Bereiden:
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bak de zalm op de huid in een koekepan. Houd warm.
- In een wok olie verhitten en de knoflook zachtjes bakken.
- Voeg de posteleinsteeltjes en de tomatenreepjes toe.
- Giet de spaghetti af en roer deze met een wat olie uit van de tomaten door de postelein en knoflook.
- Roer de posteleinblaadjes erdoor en wat geraspte kaas.
- Serveer de pasta met het mootje zalm.
MrsTesy's aantekeningen:
- Gebruik i.p.v. zongedroogde tomaatjes, ovengedroogde tomaatjes. Zet een ovenschaal met de kleinste tomaatjes die je kan vinden een uur in een oven van 80C.
- Voeg voor wat hitte een schep tomatensambal door de spaghetti.
—————