
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Patat
04-03-2012 15:25Na recept van van Gogh.
Ingrediënten:
- goede kwaliteit aardappels (niet vastkokend)
- zonnebloemolie
- frituurpan
- zout
Bereiding:
- Schil de aardappels. Zet de aardappels onder water als je ze niet gelijk gebruikt.
- Verhit de frituurpan tot 160 graden.
- Snij de aardappels in staafjes van ongeveer 12 mm dikte.
- Doe ongeveer een half mandje aardappels in de frituur en bak ze tot de raandjes een heel klein beetje gebakken zijn. Haal ze uit de olie en laat ze afkoelen op een plaat. (min. een half uur)
- Bak de aardappels asf op 180 graden.
- Proef en indien nodig bestrooien met zout.
MrsTesy's aantekening:
- Het is meer werk dan een zak patat uit de diepvries, maar echt de moeite waard om zelf te maken. Proef echt even voordat je er zout over strooit. De tafelgenoten, die toch wel van zout houden, eten deze zonder.
—————