MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Penne met garnalen

28-05-2012 12:31

Personeels eten van Vino & Cucina in Den Haag. Gepubliceerd in delicious juni 2012.

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • bosje basilicum
  • 500 g rijpe tros of romatomaten, in stukjes
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 1,5 gehakte knoflookteen
  • olijfolie
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 16-20 grote rauwe garnalen, gepeld
  • 2 el brandy of cognac

Bereiden

  1. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Meng intussen voor de pesto de basilicum, tomaat, pistachenoten en 1/2 teentje knoflook met een beetje olijfolie in de blender doorelkaar.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met rode peper en knoflook. Bak hierin de garnalen en blus af met de brandy.
  4. Voeg de pesto toe met een beetje water.
  5. Voeg de penne toe en warm door.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

MrsTesy's aantekeningen

  1. Vervang de ingrediénten voor de pesto door een goede gekochte pesto. (bv rucolapesto)
  2. Voeg nog een handvol fijngesneden tomaatjes toe.
  3. De garnalen kan je vervangen door een zak wokgarnalen.

—————

Terug