
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Penne met garnalen
28-05-2012 12:31Personeels eten van Vino & Cucina in Den Haag. Gepubliceerd in delicious juni 2012.
Ingrediënten
- 400 g penne
- bosje basilicum
- 500 g rijpe tros of romatomaten, in stukjes
- 100 g gepelde pistachenoten
- 1,5 gehakte knoflookteen
- olijfolie
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 16-20 grote rauwe garnalen, gepeld
- 2 el brandy of cognac
Bereiden
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.
- Meng intussen voor de pesto de basilicum, tomaat, pistachenoten en 1/2 teentje knoflook met een beetje olijfolie in de blender doorelkaar.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met rode peper en knoflook. Bak hierin de garnalen en blus af met de brandy.
- Voeg de pesto toe met een beetje water.
- Voeg de penne toe en warm door.
- Breng op smaak met zout en peper.
MrsTesy's aantekeningen
- Vervang de ingrediénten voor de pesto door een goede gekochte pesto. (bv rucolapesto)
- Voeg nog een handvol fijngesneden tomaatjes toe.
- De garnalen kan je vervangen door een zak wokgarnalen.
—————