
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Pittige visburgers met polentacrust
11-03-2012 12:46Een heerlijk variatierecept uit Delecious van februari 2009.
Ingrediënten
- 4 witvisfilet à 150 g
- 2,5 el milde Indiase currypasta (potje)
- 150 g polenta
- 2 bosuitjes, heel fijngehakt
- rasp en sap van 1 citroen
- zonnebloemolie om te frituren
- 4 warme zachte broodjes of 8 sneden geroosterd witbrood
- mayonaise, sla, komkommer, tuinkers, chutney en citroenpartjes voor erbij.
Bereiden
- Dep de visfilets droog en wrijf ze in met de currypasta.
- Verdeel de polenta over een bord en meng er de bosui en citroenrasp en sap door.
- Druk de visfilets rondom in de polenta.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een wokpan en bak de visfilets in 3-4 min. aan elke kant knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrijk de broodjes met mayonaise en beleg met sla en komkommer.
- Leg hierop de visfilet en de tuinkers en eventueel de chutney.
- Serveren met de citroenpartjes.
MrsTesy's aantekeningen:
- Doe de bosuitjes niet door de polenta, maar bestrooi later de vis ermee.
- Serveer met dikke frieten en een salade.
—————