MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Pittige visburgers met polentacrust

11-03-2012 12:46

Een heerlijk variatierecept uit Delecious van februari 2009.

Ingrediënten

  • 4 witvisfilet à 150 g
  • 2,5 el milde Indiase currypasta (potje)
  • 150 g polenta
  • 2 bosuitjes, heel fijngehakt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • zonnebloemolie om te frituren
  • 4 warme zachte broodjes of 8 sneden geroosterd witbrood
  • mayonaise, sla, komkommer, tuinkers, chutney en citroenpartjes voor erbij.

Bereiden

  1. Dep de visfilets droog en wrijf ze in met de currypasta.
  2. Verdeel de polenta over een bord en meng er de bosui en citroenrasp en sap door.
  3. Druk de visfilets rondom in de polenta.
  4. Verhit een laag zonnebloemolie in een wokpan en bak de visfilets in 3-4 min. aan elke kant knapperig.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Bestrijk de broodjes met mayonaise en beleg met sla en komkommer.
  7. Leg hierop de visfilet en de tuinkers en eventueel de chutney.
  8. Serveren met de citroenpartjes.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Doe de bosuitjes niet door de polenta, maar bestrooi later de vis ermee.
  2. Serveer met dikke frieten en een salade.

—————

Terug