MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Roti massala kip

31-03-2012 17:50

Niet iedereen van mijn tafelgenoten is dol op Surinaams. Dus als hij niet mee eet, maak ik dit. Een makkelijk te volgen recept van www.surinamcooking.com. (voor 6 personen)

Ingrediënten

  • 800 g kipbouten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 1/2 el massala (garam massala)
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 kopje water
  • 3 maggiblokjes
  • peper
  • 4 el zonnebloem olie

Voor de kouseband en aardappel

  • 400 g kouseband
  • 6 grote aardappelen, in grote blokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 el massala
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 kopje water
  • peper
  • 2 el zonnebloem olie
  • 6 eieren

Rotiplaten

  • kopen bij Toko of supermarkt

Bereiden

  1. Snijd de kippenbouten in stukken. (niet te groot)
  2. Doe de olie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook. Als de ui glazig is, de tomatenpuree toevoegen en doorroeren.
  3. Voeg de massala toe en laat het meebakken.
  4. Na 1 min de kip toevoegen met de peper. Laat dit even goed bakken.
  5. Voeg de maggiblokjes toe met een beetje water en laat 5 min stomen onder een gesloten deksel.
  6. Voeg daarna de rest van het water toe en laat minstens 30 min zachtjes stoven. Controleer of er eventueel water toegevoegd moet worden.

Bereiden kouseband en aardappels

  1. Volg punt 2 en 6 van de vorige bereiding. I.p.v. de kip de aardappels en de kouseband toevoegen.
  2. Kook de eieren en leg ze nog even bij de kip om mooi geel te kleuren.
  3. Serveren met de rotiplaten die volgens gebruiksaanwijzing zijn opgewarmd.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. I.p.v. kouseband kan je sperzieboontjes gebruiken.
  2. Proef het garam massala mengsel als het gebakken is, voeg meer massala toe als het niet al te sterk is.

 

 

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode