
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Roti massala kip
31-03-2012 17:50Niet iedereen van mijn tafelgenoten is dol op Surinaams. Dus als hij niet mee eet, maak ik dit. Een makkelijk te volgen recept van www.surinamcooking.com. (voor 6 personen)
Ingrediënten
- 800 g kipbouten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 1/2 el massala (garam massala)
- 1 tl tomatenpuree
- 1 kopje water
- 3 maggiblokjes
- peper
- 4 el zonnebloem olie
Voor de kouseband en aardappel
- 400 g kouseband
- 6 grote aardappelen, in grote blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 el massala
- 1 tl tomatenpuree
- 1 kopje water
- peper
- 2 el zonnebloem olie
- 6 eieren
Rotiplaten
- kopen bij Toko of supermarkt
Bereiden
- Snijd de kippenbouten in stukken. (niet te groot)
- Doe de olie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook. Als de ui glazig is, de tomatenpuree toevoegen en doorroeren.
- Voeg de massala toe en laat het meebakken.
- Na 1 min de kip toevoegen met de peper. Laat dit even goed bakken.
- Voeg de maggiblokjes toe met een beetje water en laat 5 min stomen onder een gesloten deksel.
- Voeg daarna de rest van het water toe en laat minstens 30 min zachtjes stoven. Controleer of er eventueel water toegevoegd moet worden.
Bereiden kouseband en aardappels
- Volg punt 2 en 6 van de vorige bereiding. I.p.v. de kip de aardappels en de kouseband toevoegen.
- Kook de eieren en leg ze nog even bij de kip om mooi geel te kleuren.
- Serveren met de rotiplaten die volgens gebruiksaanwijzing zijn opgewarmd.
MrsTesy's aantekeningen:
- I.p.v. kouseband kan je sperzieboontjes gebruiken.
- Proef het garam massala mengsel als het gebakken is, voeg meer massala toe als het niet al te sterk is.
—————