
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Secret saté van de Jansens
04-03-2012 13:44Dit recept is van Danny Jansen van 24 Kitchen. Ideaal voor op de barbeque, maar een gril of grilpan werkt ook.
Ingrediënten:
Voor de saté:
- 1 kg varkensnek
- 1 bol knoflook
- 2 el ketoembar (korianderkorrels)
- 500 ml zonnebloemolie
- 200 ml zoete ketjap
- 2 el bruine suiker
- citroensap
- 1 mespuntje djinten (komijnpoeder)
Voor de satésaus:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 0,5 stengel sereh
- 1 tl ketoembar
- olie
- 1 salamblad
- 2 cm laos
- 1 pot pindakaas
- 1 el bruine suiker
- citroensap
Bereiding Saté:
- Snijd de varkensnek in kleine stukjes.
- Pel de knoflookbol en snijd de teentjes fijn.
- Mix de korianderkorrels met knoflook, zonnebloemolie, ketjap en de bruine suiker.
- Breng de marinade op smaak met citroensap en komijnpoeder.
- Marineer het vlees min. 4 uur , maar het liefst een nacht van te voren.
- Rijg het vlees aan satéstokjes en knijp de overtollige marinade uit de saté.
- Gril de saté in ongeveer 7 min. gaar in een grilpan.
Bereiding Satésaus:
- Snipper de ui en de knoflook en rode peper.
- Kneus de serehstengel en vijzel de korianderkorrels.
- Verhit de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg de serehstengel, korianderkorrels, salamblad en de laos toe.
- Fruit even mee en voeg de pindakaas toe.
- Breng op smaak met bruine suiker en citroensap.
MrsTesy's aantekeningen:
- Vervang de varkensnek voor kipfilet
- Kan je moeilijk aan de ingrediënten voor de satésaus komen, maak dan een saus van: pindakaas met stukjes, ketjap, ketjup, sambal en water.
—————