MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Secret saté van de Jansens

04-03-2012 13:44

Dit recept is van Danny Jansen van 24 Kitchen. Ideaal voor op de barbeque, maar een gril of grilpan werkt ook.

Ingrediënten:

Voor de saté:

  • 1 kg varkensnek
  • 1 bol knoflook
  • 2 el ketoembar (korianderkorrels)
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 200 ml zoete ketjap
  • 2 el bruine suiker
  • citroensap
  • 1 mespuntje djinten (komijnpoeder)

Voor de satésaus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 0,5 stengel sereh
  • 1 tl ketoembar
  • olie
  • 1 salamblad
  • 2 cm laos
  • 1 pot pindakaas
  • 1 el bruine suiker
  • citroensap

Bereiding Saté:

  1. Snijd de varkensnek in kleine stukjes.
  2. Pel de knoflookbol en snijd de teentjes fijn.
  3. Mix de korianderkorrels met knoflook, zonnebloemolie, ketjap en de bruine suiker.
  4. Breng de marinade op smaak met citroensap en komijnpoeder.
  5. Marineer het vlees min. 4 uur , maar het liefst een nacht van te voren.
  6. Rijg het vlees aan satéstokjes en knijp de overtollige marinade uit de saté.
  7. Gril de saté in ongeveer 7 min. gaar in een grilpan.

Bereiding Satésaus:

  1. Snipper de ui en de knoflook en rode peper.
  2. Kneus de serehstengel en vijzel de korianderkorrels.
  3. Verhit de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook.
  4. Voeg de serehstengel, korianderkorrels, salamblad en de laos toe.
  5. Fruit even mee en voeg de pindakaas toe.
  6. Breng op smaak met bruine suiker en citroensap.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Vervang de varkensnek voor kipfilet
  2. Kan je moeilijk aan de ingrediënten voor de satésaus komen, maak dan een saus van: pindakaas met stukjes, ketjap, ketjup, sambal en water.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode