
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Soervleis (stoofvlees)
04-03-2012 14:49Een recept van de patatzaak Van Gogh op de Langestraat in Amersfoort. Heerlijk als saus bij patat. Neem wel de tijd voor dit recept en begin 2 dagen van te voren.
Ingrediënten:
- 1 kg runderriblappen of sukadevlees
- 500 g uien, in stukken
- 6 laurierbladeren
- 4 kruidnagels
- 200 cl azijn
- 3 flinke el stroop
- 5 flinke plakken ontbijtkoek
- eventueel maizena
Bereiding:
- Doe het vlees in een braadpan met de stukken ui, overgiet dit met azijn en water tot het vlees onder staat.
- Voeg laurier en kruidnagel toe en ruim peper en zout.
- Zet de pan een nacht gekoeld weg. (schrik niet, het vlees kan grijs van kleur worden. Dit komt door de azijn en dat maakt het heerlijk zacht)
- Zet de volgende dag de pan op het vuur en laat het mengsel zachtjes koken. Roer af en toe over de bodem van de pan. (mag de hele dag opstaan)
- Valt aan het eind van de dag het vlees uit elkaar, roer er dan de ontbijtkoek en de stroop doorheen.
- Breng op smaak. Te zuur, voeg stroop toe. Te zoet, voeg azijn toe. Te dun, maak een papje van de maizena en koud water en voeg dat toe.
- Laat een nachtje afkoelen.
- Verwarm het stoofvlees de volgende dag zachtjes en serveer met patat.
MrsTesy's aantekeningen:
- Zorg dat het vlees niet te mager is. Kies geen magere riblappen voor dit gerecht. (dan kan je net zo goed je schoenzolen er in doen)
- Roer regelmatig door, anders plakt het aan de bodem van de pan.
—————