
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Soto
04-03-2012 14:00Eén van de recepten van de familie Fillet. Ooit gekregen als dank voor mijn vakantieaantekeningen. Mijn favouriete recept als ik me niet lekker voel. Een echte aanrader.
Ingrediënten
- 1/2 kg soepvlees of hanebouten
- 1 pak bumbu soto van het merk Koningsvogel
- paar slierten so-oen
- 1 prei
- bosje selderie
- 2 gekookte eieren
- gebakken uien
Bereiding
- Kook het vlees gaar met een bouillonblokje en indien nodig zout in 1 liter water.
- Snijd het vlees fijn en doe het terug in de bouillon.
- Doe de bumbu soto erbij en roer goed door.
- Snijd de prei en een half bosje selderie fijn en roer dit door de bouillon met de slierten so-oen.
- Garneer de soep met de eieren, gebakken ui en de rest van de selderie.
MrsTesy's aantekeningen:
- Vervang de so-oen door taugé.
- I.p.v. hanebouten of soepvlees kan je ook kipfilet gebruiken.
- Roer een lepeltje sambal door de soep voor een extra pittige versie.
—————