MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Soto

04-03-2012 14:00

Eén van de recepten van de familie Fillet. Ooit gekregen als dank voor mijn vakantieaantekeningen. Mijn favouriete recept als ik me niet lekker voel. Een echte aanrader.

Ingrediënten

  • 1/2 kg soepvlees of hanebouten
  • 1 pak bumbu soto van het merk Koningsvogel
  • paar slierten so-oen
  • 1 prei
  • bosje selderie
  • 2 gekookte eieren
  • gebakken uien

Bereiding

  1. Kook het vlees gaar met een bouillonblokje en indien nodig zout in 1 liter water.
  2. Snijd het vlees fijn en doe het terug in de bouillon.
  3. Doe de bumbu soto erbij en roer goed door.
  4. Snijd de prei en een half bosje selderie fijn en roer dit door de bouillon met de slierten so-oen.
  5. Garneer de soep met de eieren, gebakken ui en de rest van de selderie.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Vervang de so-oen door taugé.
  2. I.p.v. hanebouten of soepvlees kan je ook kipfilet gebruiken.
  3. Roer een lepeltje sambal door de soep voor een extra pittige versie.

—————

Terug