MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Souvlaki wraps met bieten-tzatziki

22-04-2012 13:36

Recept komt uit de delicious van april 2010. Een feestelijk recept voor door de week dat bij de tafelgenoten zeer in de smaak viel.

Ingrediënten:

Voor de souvlaki:

  • 500 g lams of half om half gehakt
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 kleine ui, grof geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • bladpeterselie en munt
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • zonnebloemolie
  • pitabroodjes
  • rode ui, in ringen
  • slablaadjes

Voor de bietentzatziki:

  • 1/2 tl komijnzaad
  • 250 g gekookte bieten, grof geraspt
  • 100 ml yoghurt
  • 2 el fijngesneden munt
  • 1 el mierikswortel
  • sap van 1/2 citroen

Bereiden:

  1. Roer alle ingrediënten tot de zonnebloemolie goed door elkaar. Vorm hier langwerpige rolletjes van en zet deze afgedekt 20 min in de koelkast
  2. Verhit een koekepan op matig vuur en rooster hierin het komijnzaad 1 min.
  3. Meng de komijn met de overige ingrediënten voor de tzatziki en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak in een grilpan de met zonnebloemolie ingesmeerde rolletjes gehakt in ongeveer 5 min gaar.
  5. Serveer op het pitabroodje met sla, rode ui en kruiden.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Er zat deze week bietenrelish in het groentepakket. De tzatziki heb ik vervangen door griekse yoghurt met een teenje knoflook, zout en peper.
  2. Omdat feta nogal een uitgesproken smaak kan hebben, heb ik het weggelaten. Breng het gehakt goed op smaak met zout en peper.
  3. Serveer met gebakken aardappelpartjes en een salade.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode