
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Souvlaki wraps met bieten-tzatziki
22-04-2012 13:36Recept komt uit de delicious van april 2010. Een feestelijk recept voor door de week dat bij de tafelgenoten zeer in de smaak viel.
Ingrediënten:
Voor de souvlaki:
- 500 g lams of half om half gehakt
- 100 g feta, verkruimeld
- 1 kleine ui, grof geraspt
- 1 teen knoflook, geperst
- bladpeterselie en munt
- 1/2 tl gemalen komijn
- zonnebloemolie
- pitabroodjes
- rode ui, in ringen
- slablaadjes
Voor de bietentzatziki:
- 1/2 tl komijnzaad
- 250 g gekookte bieten, grof geraspt
- 100 ml yoghurt
- 2 el fijngesneden munt
- 1 el mierikswortel
- sap van 1/2 citroen
Bereiden:
- Roer alle ingrediënten tot de zonnebloemolie goed door elkaar. Vorm hier langwerpige rolletjes van en zet deze afgedekt 20 min in de koelkast
- Verhit een koekepan op matig vuur en rooster hierin het komijnzaad 1 min.
- Meng de komijn met de overige ingrediënten voor de tzatziki en breng op smaak met zout en peper.
- Bak in een grilpan de met zonnebloemolie ingesmeerde rolletjes gehakt in ongeveer 5 min gaar.
- Serveer op het pitabroodje met sla, rode ui en kruiden.
MrsTesy's aantekeningen:
- Er zat deze week bietenrelish in het groentepakket. De tzatziki heb ik vervangen door griekse yoghurt met een teenje knoflook, zout en peper.
- Omdat feta nogal een uitgesproken smaak kan hebben, heb ik het weggelaten. Breng het gehakt goed op smaak met zout en peper.
- Serveer met gebakken aardappelpartjes en een salade.
—————