
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Spathetti alla carbonara
08-04-2012 14:44Dit is een recept dat de jongste tafelgenoten bijna elke dag wel kunnen eten. Het eerste gerecht dat ze zelf ook willen kunnen maken.
Ingrediënten
- 25 g boter
- 100 g pancetta in blokjes
- 1 hele teen knoflook
- 2 eieren, losgeklopt
- 40 g parmezaan, vers geraspt
- 40 g pecorino, vers geraspt
- zout en peper
- 400 g spaghetti
Bereiden:
- Smelt de boter, doe er de pancetta en de knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt.
- Gooi de knoflook weg.
- Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing gaar en vermeng de uitgelekte pasta met de pancetta.
- Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de kazen en wat peper er goed door.
- Roer de rest van de kaas door de pasta en serveer direct.
MrsTesy's aantekeningen
- Koop de beste ingrediënten die verkrijgbaar zijn. Door de minimale bewerking maakt de kwaliteit het verschil.
- Roer de kaas vast door de eieren met de peper en roer dit in 1x keer goed door de pasta.
- Voor het serveren bestrooien met gescheurde rucolablaadjes.
—————