MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Spathetti alla carbonara

08-04-2012 14:44

Dit is een recept dat de jongste tafelgenoten bijna elke dag wel kunnen eten. Het eerste gerecht dat ze zelf ook willen kunnen maken.

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 100 g pancetta in blokjes
  • 1 hele teen knoflook
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 40 g parmezaan, vers geraspt
  • 40 g pecorino, vers geraspt
  • zout en peper
  • 400 g spaghetti

Bereiden:

  1. Smelt de boter, doe er de pancetta en de knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt.
  2. Gooi de knoflook weg.
  3. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing gaar en vermeng de uitgelekte pasta met de pancetta.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de kazen en wat peper er goed door.
  5. Roer de rest van de kaas door de pasta en serveer direct.

MrsTesy's aantekeningen

  1. Koop de beste ingrediënten die verkrijgbaar zijn. Door de minimale bewerking maakt de kwaliteit het verschil.
  2. Roer de kaas vast door de eieren met de peper en roer dit in 1x keer goed door de pasta.
  3. Voor het serveren bestrooien met gescheurde rucolablaadjes.

 

—————

Terug