MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Stoofpot van kabeljauw, aardappel en bosui

04-03-2012 14:15

Een recept uit Jamie's De basis van koken. Prima recept om restjes uit de diepvries en koelkast in te verwerken.

Ingrediënten:

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 prei, gewassen en in dunne ringen
  • olijfolie
  • 2 middelgrote courgettes, in de lengte gehalveerd, zaad verwijderd en grof geraspt
  • 1 kg aardappels, geschild en in stukken van 2 cm
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 wijnglas witte wijn
  • 500 ml melk
  • 600 ml (vis) bouillon
  • 1 kg kabeljauwfilet, in grote stukken
  • grof gehakte peterselie
  • bosui inringetjes
  • rasp van een sinaasappelschil

Bereiding:

  1. Fruit in een grote braadpan de ui en prei in de olijfolie in 5 min zacht tot ze gaar zijn.
  2. Voeg de courgetterasp en de aardappels toe.
  3. Roer alles goed door en voeg de ansjovis toe.
  4. Zet het vuur hoog en doe de witte wijn erbij. Laat dit tot de helft inkoken.
  5. Voeg de melk en de bouillon toe, breng aan de kook en laat dit 30 min. zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
  6. Dan de kabeljauw erbij en laat dit 15 min. stoven tot de vis uit elkaar valt.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Bestrooi op het bord of in de kom met de peterselie, bosui en sinaasappelrasp.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Varieer met de vis. In principe is elke witte visfilet geschikt, maar ook garnalen (gepeld) of zalm of een combinatie hiervan.
  2. Voeg wat spinazieblaadjes toe.
  3. Serveer met stokbrood met kruidenboter.

—————

Terug