
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Stoofpot van kabeljauw, aardappel en bosui
04-03-2012 14:15Een recept uit Jamie's De basis van koken. Prima recept om restjes uit de diepvries en koelkast in te verwerken.
Ingrediënten:
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 prei, gewassen en in dunne ringen
- olijfolie
- 2 middelgrote courgettes, in de lengte gehalveerd, zaad verwijderd en grof geraspt
- 1 kg aardappels, geschild en in stukken van 2 cm
- 2 ansjovisfilets
- 1 wijnglas witte wijn
- 500 ml melk
- 600 ml (vis) bouillon
- 1 kg kabeljauwfilet, in grote stukken
- grof gehakte peterselie
- bosui inringetjes
- rasp van een sinaasappelschil
Bereiding:
- Fruit in een grote braadpan de ui en prei in de olijfolie in 5 min zacht tot ze gaar zijn.
- Voeg de courgetterasp en de aardappels toe.
- Roer alles goed door en voeg de ansjovis toe.
- Zet het vuur hoog en doe de witte wijn erbij. Laat dit tot de helft inkoken.
- Voeg de melk en de bouillon toe, breng aan de kook en laat dit 30 min. zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
- Dan de kabeljauw erbij en laat dit 15 min. stoven tot de vis uit elkaar valt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi op het bord of in de kom met de peterselie, bosui en sinaasappelrasp.
MrsTesy's aantekeningen:
- Varieer met de vis. In principe is elke witte visfilet geschikt, maar ook garnalen (gepeld) of zalm of een combinatie hiervan.
- Voeg wat spinazieblaadjes toe.
- Serveer met stokbrood met kruidenboter.
—————