
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Thais garnalenkoekje met avocado-ijs en zoete chili
18-03-2012 15:40Dit is een recept van Steven Fontein uit het programma Topkok 2006. Stevig koekje met verrassende smaakcombinaties
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 1/2 sjalot
- groene tabasco
- ca. 6 el suiker
- 1 limoen, geraspt en uitgeperst
- 250 g grote gepelde garnalen
- verse koriander
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 4 el maizena
- 2-3 el olijfolie
- 1 rode peper, zonder zaadjes
- 3 el mayonaise
Bereiden
- Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit.
- Pureer het vruchtvlees met de sjalot en naar smaak tabasco, 2-3 el suiker, limoensap, zout en peper in de keukenmachine.
- Schep het mengsel in een ijsmachine en draai in 15 min tot ijs.
- Dep de garnalen droog en maal ze met de helft van de koriander, een klein beetje suiker, 1 teentje knoflook, het uitje en naar smaak zout en peper in de keuekenmachine tot grove massa.
- Schep er 2 el maizena door.
- Vorm 4 gelijke koekjes van het mengsel en wentel ze door de rest van de maizena.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in ca 5 min bruin en gaar.
- Hak voor de chilisaus de rode peper met 1 teentje knoflook fijn.
- Verwarm dit in een pannetje met 2 el suiker , 4 el water en een snufje zout.
- Pureer de rest van de koriander met de geraspte limoenschil, zout, peper en wat suiker in de keukenmachine. Meng de mayonaise erdoor.
- Serveer de koekjes met een bolletje ijs, wat mayonaise en de chilisaus.
MrsTesy's aantekeningen:
- Frituur de koekjes in zonnebloemolie voor een krokant korstje.
- Geen ijsmachine? Zet het avocadomengsel in de vriezer en laat het opstijven.
- Ook lekker met wat kroepoek en wat losse korianderblaadjes
—————