MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Thais garnalenkoekje met avocado-ijs en zoete chili

18-03-2012 15:40

Dit is een recept van Steven Fontein uit het programma Topkok 2006. Stevig koekje met verrassende smaakcombinaties

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 sjalot
  • groene tabasco
  • ca. 6 el suiker
  • 1 limoen, geraspt en uitgeperst
  • 250 g grote gepelde garnalen
  • verse koriander
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 4 el maizena
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes
  • 3 el mayonaise

Bereiden

  1. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit.
  2. Pureer het vruchtvlees met de sjalot en naar smaak tabasco, 2-3 el suiker, limoensap, zout en peper in de keukenmachine.
  3. Schep het mengsel in een ijsmachine en draai in 15 min tot ijs.
  4. Dep de garnalen droog en maal ze met de helft van de koriander, een klein beetje suiker, 1 teentje knoflook, het uitje en naar smaak zout en peper in de keuekenmachine tot grove massa.
  5. Schep er 2 el maizena door.
  6. Vorm 4 gelijke koekjes van het mengsel en wentel ze door de rest van de maizena.
  7. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in ca 5 min bruin en gaar.
  8. Hak voor de chilisaus de rode peper met 1 teentje knoflook fijn.
  9. Verwarm dit in een pannetje met 2 el suiker , 4 el water en een snufje zout.
  10. Pureer de rest van de koriander met de geraspte limoenschil, zout, peper en wat suiker in de keukenmachine. Meng de mayonaise erdoor.
  11. Serveer de koekjes met een bolletje ijs, wat mayonaise en de chilisaus.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Frituur de koekjes in zonnebloemolie voor een krokant korstje.
  2. Geen ijsmachine? Zet het avocadomengsel in de vriezer en laat het opstijven.
  3. Ook lekker met wat kroepoek en wat losse korianderblaadjes

—————

Terug