
MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.
Thaise vis-pompoensoep
04-03-2012 14:00Verrassend lekkere soep uit Delicious januari 2011.
Ingrediënten
- 4 el Thaise rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 750 ml kippen- of visbouillon
- 4 sjalotjes in dunne ringen
- 1 rode peper, in dunne ringen
- 250 g pompoen, geschild en in stukken van 2 cm
- 1 groen paprika, in repen
- 2 el tamarindepasta
- 2 el vissaus
- 1 el bruine basterdsuiker
- 600 g stevige witvisfilet, in stukken van 3 cm
- 100 g spinazie
Bereiden
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de currypasta toe en roerbak 2 min. tot de geuren vrijkomen.
- Voeg de kokosmelk, bouillon, sjalot en de rode peper toe en roer alles door elkaar.
- Voeg de pompoen, paprika, tamarinde, vissaus, suiker en een snuf zout toe en kook 20 min. (of tot de pompoen zacht is)
- Voeg de vis toe en laat 5 min zachtjes koken.
- Doe de helft van de spinazie in 4 warme diepe borden en schep de vis en groenten erop.
- Bestrooi met de andere helft van de spinazie en schep de soep erover.
MrsTesy's aantekeningen:
- Vervang 300 g witvisfilet door gepelde garnalen.
- Serveer bij de soep warm naanbrood.
- Voeg vlak voor het serveren wat citroensap toe voor een fris accent.
—————