MrsTesy kookt uit kookboeken, tijdschriften en soms uit het hoofd.


Thaise vis-pompoensoep

04-03-2012 14:00

Verrassend lekkere soep uit Delicious januari 2011.

Ingrediënten

  • 4 el Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 ml kippen- of visbouillon
  • 4 sjalotjes in dunne ringen
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • 250 g pompoen, geschild en in stukken van 2 cm
  • 1 groen paprika, in repen
  • 2 el tamarindepasta
  • 2 el vissaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 600 g stevige witvisfilet, in stukken van 3 cm
  • 100 g spinazie

Bereiden

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 min. tot de geuren vrijkomen.
  3. Voeg de kokosmelk, bouillon, sjalot en de rode peper toe en roer alles door elkaar.
  4. Voeg de pompoen, paprika, tamarinde, vissaus, suiker en een snuf zout toe en kook 20 min. (of tot de pompoen zacht is)
  5. Voeg de vis toe en laat 5 min zachtjes koken.
  6. Doe de helft van de spinazie in 4 warme diepe borden en schep de vis en groenten erop.
  7. Bestrooi met de andere helft van de spinazie en schep de soep erover.

MrsTesy's aantekeningen:

  1. Vervang 300 g witvisfilet door gepelde garnalen.
  2. Serveer bij de soep warm naanbrood.
  3. Voeg vlak voor het serveren wat citroensap toe voor een fris accent.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode